in ,

Bajban van az agynéma polgármester – Fegyelmi eljárás várhat Baranyi Krisztinára

Fegyelmi eljárást kezdeményez a ferencvárosi Fidesz–KDNP frakciócsoport Baranyi Krisztina polgármester ellen

 

Fegyelmi eljárást kezdeményez a ferencvárosi Fidesz–KDNP frakciócsoport Baranyi Krisztina polgármester ellen, mert nem szolgáltatott adatot a kormánynak a rezsiköltségekkel kapcsolatban, ezért a kerület elesett több százmillió forint támogatástól a központi költségvetésből. Kállay Mária, Fideszes önkormányzati képviselő a Magyar Nemzetnek elmondta: Baranyi politikai ambícióit előbbre tartotta, mint a kerületi lakosok érdekeit.

 

 

– Úgy ítélem, hogy egy 400-500 millió forintnyi lehet az az összeg, amitől Baranyi Krisztina felelőtlen magatartásával megfosztotta Ferencvárost. Ez egy polgármestertől teljes mértékben elfogadhatatlan – mondta el lapunknak Kállay Mária, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője, korábbi alpolgármester.

Úgy tudjuk, hogy Baranyi Krisztina volt az egyetlen polgármester, aki az energiafelhasználás költségeinek adatait sem küldte meg a kormány képviselőinek.

Baranyi közösségi oldalán zavaros magyarázkodásba kezdett, azt állította, hogy Ferencvárost nem hívták semmilyen „rezsitámogatásos” egyeztetésre. Viszont azt elismeri, hogy kapott tavaly októberben egy adatkérő levelet, amelyben részletes információkat kértek az önkormányzat energiafogyasztásáról és a fogyasztás csökkentésének terveiről. Mindezt Baranyi Krisztina elmulasztotta megtenni, ezért egyeztetni se volt miről a két félnek. A héten kiderült, hogy hat fővárosi kerület kormánypárti frakcióvezetője kezdeményez fegyelmi eljárást polgármestere ellen, amiért azok nem egyeztettek a kormánnyal az energiakompenzációról, és ezzel szerintük megkárosították kerületüket. Több helyütt már elindultak az eljárások, de Baranyi Krisztina sem úszhatja meg felelősségre vonás nélkül. Mint ismert: negyvennégymilliárd forint kormányzati támogatást kapnak rezsiköltségeikhez a tízezer lakos feletti települések és fővárosi kerületek.

 

 

Lapunk kérdésére Kállay Mária elmondta, számos olyan terület van, amire a kormányzati támogatást el lehetett volna költeni. Ilyen például a városrehabilitáció újraindítása, az önkormányzati lakások komfortosítása, intézmények korszerűsítése. Fel lehetett volna használni a társasház felújítási pályázat keretösszegének megemelésére.

– Bevált módszere a Baranyi-féle vezetésnek, hogy összevonnak költségvetési sorokat, így nem tűnik fel, hogy egyes területre kevesebb pénzt áldoznak – mutatott rá Kállay Mária. – Lassan minden erodálódik, ami a Ferencvárosi identitást jelenti, a szolidaritás a rászorultakkal szemben, a jó kapcsolat a Fradival, a ferencvárosi civil szervezetekkel, az egyházakkal, a kerületi roma közösséggel, és a társasházakban élő lakóközösségekkel – mondta el a ferencvárosi képviselő.

 

(Nagy Orsolya, magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

[pj-news-ticker]

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Magyarok! Egyedül vagyunk! Ne számítsunk a lengyelekre, se az olaszokra: már eladták magukat az USA-nak és az EU-nak – Üléspontjuk határozza meg álláspontjukat – Videó

Meghalt a kommunista TGM