in , ,

Babis csicskítja Macront! – Babis kioktatta Macront a határvédelemről

A cseh miniszterelnök a Prágába látogató Emmanuel Macronnal beszélt az illegális bevándorlásról

Babis kioktatta Macront a határvédelemről

 

Andrej Babis cseh miniszterelnök szombaton Prágában találkozott Emmanuel Macron francia államfővel, akivel rövid sétát tett a történelmi Károly hídon. Macron Csehszlovákia megalakulásának 100. évfordulója (ami vasárnap esedékes) alkalmával pénteken és szombaton rövid látogatást tett Prágában.

Babis és Macron pénteken este munkavacsorán tárgyaltak, majd szombaton délelőtt sétát tettek a Károly hídon, és megtekintették a cseh Nemzeti Galéria híres francia képgyűjteményét.

Európának meg kell védenie természetes határait”

– szögezte le Babis a megbeszélésen.

Fotó: AFP

Macron szerint a megbeszélésen előrehaladást értek el a felek, de azt nem mondta el, hogy miben. Mint mondta, a migrációs probléma megoldásában tájékoztatták egymást az álláspontjukról.

Csehország csak egy kis sziget Európában. Mindenkinek, aki Csehországban akar letelepedni, munkavállalási engedéllyel kell rendelkeznie. Ilyen rendszerre lenne szükség Európában is”

— mondta a cseh kormányfő. A munkaengedély nélküli migránsokat nem engedjük be az országba – tette hozzá Babis.

Csehország, visegrádi partnereivel (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) közösen ellenzi az illegális migránsok beengedését az Európai Unióba, és elutasítja a már itt lévők kötelező elosztását a tagállamok között.

Kérdésre válaszolva Andrej Babis alaptalannak minősítette azt a véleményt, hogy Csehország a migrációs probléma megoldásában nem lenne szolidáris az Európai Unió többi, alapvetően nyugat-európai tagállamával.

Mi nagyon is szolidárisak vagyunk, katonákat, rendőröket küldtünk a schengeni határok védelmére, és jelentősen megnöveltük az anyagi támogatásainkat is”

— fejtette ki a cseh miniszterelnök.

Meggyőződésem, hogy a szolidaritás kötelező, jó koncepció, és bízom abban, hogy meghozza az eredményeket is”

– húzta alá a francia államfő, aki Prágából Isztambulba repült, ahol egy nemzetközi Szíria-konferencián vesz részt.

(Pörge Béla, 888.hu)

Bukott nő – Nemzetbiztonsági okokból újra átvilágítják Demeter Mártát

A gazember Macron megint kioktatta az általa lenézett Magyarországot