in , , ,

Babis: a visegrádi négyek győzelmet arattak Brüsszelben

A visegrádi országok, Csehország, Szlovákia, Magyarország és Lengyelország diplomáciai sikerének minősítette az Európai Unió új vezetőinek kiválasztását Andrej Babis cseh kormányfő.

Most ez nem úgy zajlott le, mint a múltban, hogy a nagy országok megegyeztek, a többiek pedig a döntésre rábólintottak

– jelentette ki Babis Prágában a cseh nagykövetek hagyományos éves értekezletén elmondott beszédében. Mint mondta:

A visegrádi országok bebizonyították, hogy erős tömböt képeznek.

A cseh kormányfő hangsúlyozta: Csehország, Szlovákia, Magyarország és Lengyelország kormányfői országaik, nem pedig a pártok vagy az európai parlamenti frakciók érdekeiért harcoltak. Szerinte kulcsfontosságú, hogy a politikusok megmagyarázzák a közvéleménynek, miben rejlenek az Európai Unió pozitívumai.

A klímavédelemről folytatott vitának racionálisnak kell lennie, az Európai Unió új kötelezettségvállalásai pedig ezen a téren felvetik a kérdést, hogyan lehetne nagyobb felelősségre bírni olyan államokat, mint Kína, Oroszország vagy az Egyesült Államok.

A karbonsemlegesség iránti elkötelezettség nem veszélyeztetheti a cseh ipart, az állampolgárokat, a versenyképességet

– fejtette ki a cseh kormányfő. A miniszterelnök felszólította a cseh nagyköveteket, hogy állomáshelyeiken szenteljenek nagyobb figyelmet a helyi sajtóval fenntartott kapcsolatoknak, és tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a média adjon pozitívabb képet Csehországról. Babis szerint ugyanis Csehország nagyon sikeres ország, amely előtt nagy jövő áll.

(Nagy Gábor, 888.hu)

Hoppá! Turizmusban már állva hagytuk Ausztriát

Már a képen látható bűnöző is összegyűjtötte az aláírásokat