in ,

AZTAMINDENIT – Hangfelvétel: pénzt ajánlott a jobbikos vezető, ha Sneider Tamást támogatják a küldöttek

Előkerült egy hangfelvétel, ami újabb árnyékot vet az így is elég kétes körülmények közt zajlott jobbikos tisztújító kongresszusra

Előkerült egy hangfelvétel, ami újabb árnyékot vet az így is elég kétes körülmények közt zajlott jobbikos tisztújító kongresszusra. A felvételen Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei és szegedi elnöke telefonon arra próbálja rávenni az egyik küldöttet, hogy az alapszervezet Sneider Tamást támogassa a párt tisztújításán.

 

 

Magyar Hírlap birtokába került felvételen hallható, hogy Tóth a következőket mondja:

mindenben a kegyeidet keresem… nagyon kell, hogy delegáljatok embert és a Sneidert támogassátok […] bármi, pénz kell, adom, csak… nagyon gatya a helyzet.”

Ismert, hogy a Jobbik tisztújító kongresszusán két elnökjelölt és két elnökhelyettes indult a párt vezető pozíciójáért. Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton mellett Toroczkai László és Dúró Dóra jelentkezett a vezetésért, de Toroczkaiék végül nagyon szoros versenyben, huszonkét szavazattal alulmaradtak a Sneider-Gyöngyösi duóval szemben.

Fotó: MTI Fotóbank

A tisztújító kongresszus azonban igen gyanús körülmények közt zajlott le, erre utal például az is, hogy Toroczkai csak 12 percet kapott arra, hogy elmondja beszédét. Az ásotthalmi polgármester egyébként számos alkalommal leszögezte, hogy a tisztújítás alatt erős ellenszélben kellett versenyezniük, hiszen a pártvezetés többek között végigtelefonálta az alapszervezeteket, hogy ne rá, hanem Sneiderékre szavazzanak.

Tóth Péter kitér a felvételen a Jobbik egykori alelnökére, Novák Elődre is.

Előd elképesztő pszichopata módon nyomul, ilyeneket nyilatkozik, hogy a Jobbik sose akart kerítést, meg megvette a pártot teljesen Simicska. Elmebeteg, bazmeg.”

Majd kitér arra is, hogy „kézi irányítás” alatt van a párt.

tegnap a Szaszi (Szabó Gábor pártigazgató) már a sírás határán volt. Neked elmondom, hogy […] most már kézi irányítás van.”

A felvételen elhangzik az is, hogy Szabó egyszerűen megzsarolta a tagságot azzal, hogy nem vállalja a pártigazgatói és választmányi elnöki posztot, ha Toroczkai lesz a párt elnöke.

A felvétel alább meghallgatható:
(Forisek Ádám, 888.hu)

TUSVÁNYOS – Az erdélyi autonómiaígéretre emlékeztették a románságot

NEM SEMMI! – Nagy-Magyarországgal reklámozta a magyar nagydíjat az orosz versenyző