in , ,

Azt hiszem újra kéne nyitni az OPNI-t – Erdélyi Magyar Polgár Párt: Gyurcsány újból testvérháborút kezdeményez

Az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK)elnöke „újra össze akarja ugrasztani a magyart a magyarral és testvérháborút kezdeményez”, amikor azt javasolja, hogy ne szavazhassanak azok a határon túli magyar állampolgárok, akik soha nem éltek Magyarországon.

Erdélyi Magyar Polgár Párt: Gyurcsány újból testvérháborút kezdeményez

 

 

Az MPP szerint Gyurcsány Ferenc kedden megfogalmazott kezdeményezése nem méltó egy magyar politikushoz. A párt arra hívta fel szerdai állásfoglalásában a volt miniszterelnök figyelmét, hogy a Kárpát-medencei magyarság a kulturálisan egységes magyar nemzet elválaszthatatlan része.

„Magyarország kormányának a nemzetben való gondolkodás és a határokon átívelő nemzeti újjáegyesítésre irányuló erőfeszítései közös érdekünk. A nemzetpolitikának a magyar állam, a magyarországi társadalom és a Kárpát-medencei magyar közösségek egyidejűleg részesei. Elszakított területeken élőkként nem lehetünk közömbösek az aktuálpolitikai történésekkel szemben sem, hiszen ezek határozzák meg a nemzetpolitika irányát is” – érvelt állásfoglalásában az MPP.

Az MPP szerint az a baloldal, amelyiknek a határon túli magyarság nem kellett állampolgárként, „kitárná az ország határait mindenki előtt, csupán a határon túlra kényszerített magyarok jogait csorbítaná”.

„Az érintettség jogán mélyen elítéljük és sajnálatosnak tartjuk, hogy vannak olyan magyarnak tartott állampolgárok, akik pusztán pillanatnyi érdekből Magyarország és a magyar nemzet ellen cselekszenek” – áll az állásfoglalásban.

Az MPP azt üzente, hogy nem feledi, kik fordultak a határon túli magyarok ellen a 2004. december 5-i népszavazáson. „Üzenjük nekik, hogy élni fogunk a szavazati jogunkkal” – áll a Magyar Polgári Párt szerdán közzétett állásfoglalásában.

(magyaridok.hu)

 

Dübörög a liberális hazugsággyár – Szájer József: „Az ellenzéki média elképesztő valótlanságokat adott a számba, amiket nem mondtam soha”

A Vona (Zázrivecz) Gábor és G. Lajos plakátos koprodukciója totális kudarc – Elbontathatják a Jobbik reklámtábláit