in ,

Az RTL korábbi sztárja kiakadt, mert el akarják venni hazánktól az önálló külpolitikánkat

Az ördög a részletekben rejlik

Az EU külpolitikai és védelmi döntéshozatali reformját illetően egy kilenc országból álló csoport egyhangú döntés helyett minősített többségi szavazást szorgalmaz a tagállamok számára lényeges külpolitikai és védelmi kérdésekben.

Na álljon már meg a lakodalmas menet egy pillanatra!
Tudomásom szerint 15. hónapja zajlik az orosz-ukrán háború. Eddig sikerült a következetes magyar álláspontot megőrizni, hogy se fegyverek, se élőerős támogatással nem segítjük elő a helyzet eszkalálódását. Magyarország békét akar, ennek nem elősegítője a harci muníciók nyakló nélküli szállítása.

Meg kellene értenie a világnak, hogy egy atomhatalommal szemben győztes háborút nem lehet vívni, csak a megegyezés az egyetlen lehetősége a háborús feleknek. Ez természetesen valamelyik résztvevő szempontjából hátrányos megoldást fog eredményezni. Ez a realitás. Másik opció nincs, illetve van, de az emberiség számára ez nem a tárgyalóasztaloknál fog eldőlni, hanem már a mennyei ítélőszék előtti egyezkedést fogja jelenteni.

Visszatérve írásom központi gondolatához, a mostani végtelenül kiélezett helyzetben ennek a reformnak az erőltetése és érvényre juttatása semmi mást nem jelentene, minthogy Magyarország és még néhány ország feje felett átnyúlva az EU eltörölhetné a kisebb országok vétójogát a kül – és biztonságpolitika területén. Ebből az következik, hogy bármilyen jövőbeli katonai konfliktusban egyes tagállamok nem őrizhetnék meg semlegességüket, de nevezhetjük tartózkodásnak is a saját hozzáállásukat, hanem az európai többségi massza vinne magával minden tagállamot, ha tetszik ez egyeseknek, ha nem.

Éppen ezért a mézes-mázos csomagolásba rejtett reformjavaslat olyan kitételei mögül, mint az, hogy „Javítják a külpolitikai döntéshozatal hatékonyságát” meg, hogy „a reform tekintetében az európai országok sokszínűsége nem teher”, valamint, hogy „az EU alkalmas legyen a jövőre”, végül, hogy a javaslat a „demokrácia hozzáadott értéke”, sajnos kikandikálnak a kis patás szarvai.
Európa! Vedd észre, hogy az ördög a részletekben rejlik. Mondj nemet a kollektivizálás fű alatti szándékára.

Bognár Zsolt /Parabolha Fb/

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Orbán Viktor rendkívüli beszédet mondott a CPAC-en! Érdemes visszanézni! Videó

Nyomozás indult a Karmelitánál történt ellenzéki balhé után