in , ,

Az ORF igazgatója szerint a világ jobb hely lenne a magyar miniszterelnök nélkül – Agyhalál – Botrány lett belőle, hogy Orbán Viktor szívinfarktusának lehetőségéről posztolt az osztrák köztévé egyik vezetője

Karl Pachner, az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója szerda este egy szarkasztikus bejegyzésben azt írta:

Karl Pachner, az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója szerda este egy szarkasztikus bejegyzésben azt írta:

nem lehetetlen, hogy Orbán Viktor szívinfarktust kapjon.

A bejegyzésből botrány kerekedett, és az osztrák állami műsorszolgálató vezetője később elnézést kért amiatt.

Az ügy azóta továbbgyűrűzött, és úgy tűnik diplomáciai konfliktust eredményezett, ugyanis

a magyar külügyminisztérium a botrányos bejegyzés miatt bekérette az osztrák nagykövetet.

Kirill pátriárka ügye háborította fel

Az Index cikke szerint az osztrák újságíró azon háborodott fel, hogy a magyar kormány – az olajembargós, heteken át tartó vita lezárulta után – amiatt lengette be ismét az unió oroszellenes szankciós csomagjának a vétóját, hogy Vlagyimir Putyin támogatójának, Kirill ortodox pátriárkának a vagyonát is be akarták fagyasztani (csütörtökön kiderült, hogy az unió végül a magyar vétó emlegetésének hatására elállt ettől). Mint ismert,

Brüsszel végül levette az orosz ortodox egyház fejét a szankciós listáról.

A Kronen Zeitung szerint Karl Pachner szerda esti bejegyzésében emiatt azt írta a miniszterelnökről, hogy Orbán Viktor akár szívinfarktust is kaphatna és lemondhatna.

Ezzel összefüggésben felemlegette azt, hogy a miniszterelnök testsúlya nem éppen a legideálisabb, és hogy állandóan „izgalmi állapotban” van (vélhetően többek között a Brüsszelben folytatott harcok miatt). Hozzátette azt is, hogy egész Európa „boldogabb és békésebb” lehetne, és hogy a világ is jobb helyen lenne Orbán Viktor, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök nélkül.

Szerinte Orbán az orosz imperializmusért küzd

Karl Pachner a bejegyzésben úgy vélekedett, hogy Orbán Viktor

csak amiatt akarja zsarolni az uniót, hogy az nem nézi tétlenül a magyar korrupciót,

a sajtószabadság és a jogállamiság erodálását. Egyben felháborítónak nevezte, hogy Orbán Viktor „hithű magyar katolikusként” [a kormányfő valójában református] az orosz imperializmusért küzd.

Elnézést kért a bejegyzés miatt, szerinte félreértették

Karl Pachner a bejegyzést később eltávolította, és csütörtök délután egy újabb posztban kért elnézést a megfogalmazása miatt. Azt írta: késő este olvasta a hírt a magyar vétóról, és meggondolatlanul fogalmazott az erre reagáló Facebook-posztjában, amiért elnézést kér.

„Természetesen nem kívánom Orbán halálát, annak ellenére sem, hogy néhány Facebook-felhasználó ezt olvasta ki az én szarkasztikus szövegemből” – írta Karl Pacher.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Litván elnök: Szeretném megköszönni Orbán Viktornak, hogy kiállt az olajembargó ellen – Videó

Több, mint egy brüsszeli győzelem – Bohár Dani: Orbán Viktor látja, tudja és érti is, hogy mi történik jelenleg a kontinensen és a világban.