in ,

Az olaszok lefoglalták az egyik Soros-hajót

Az olasz hatóságok ügyészi utasítás alapján lefoglalták az egyik spanyol civil szervezet migránsokat szállító hajóját, miután az nem volt hajlandó utasait átadni a líbiai hatóságoknak.

Oscar Camps, a Proactiva Open Arms (POA) spanyol NGO vezetője jelentette be Twitter-üzenetében, hogy az olaszok lefoglalták az egyik hajójukat, amivel migránsokat szállítottak át Afrikából Európába.

Fotó: AFP

A hajó szombaton kötött ki a szicíliai Pozzallo kikötőjében, fedélzetén 216 emberrel.

Azzal vádolnak minket, hogy bűnszövetkezetet alkotunk, ugyanis nem adtuk át a bevándorlókat a líbiai hatóságoknak”

– jelentette be Camps.

Fotó: AFP

A migránsfuvarozó vállalatnak az sem tetszett, hogy a líbiai parti őrség felszólította őket, hogy tüzet nyit a szervezet hajójára, ha nem adja ki a gondozásuk alatt lévő nőket és gyerekeket. A POA ezután azzal vádolta meg az olasz parti őrséget, hogy nem engedélyezték számukra a kikötést egy olasz kikötőben.

Fotó: AFP

La Repubblica vasárnap arról írt, hogy a hajó lefoglalását Carmelo Zuccaro szicíliai ügyész rendelte el. A földközi-tengeri mentésben részt vevő NGO-k munkájáról egyre szélesebb vita zajlik Olaszországban. Carmelo korábban széles körű vizsgálatot sürgetett, hogy kimutassák az egyes szervezetek és az embercsempészek közötti feltételezett kapcsolatokat.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Putyin nyert, negyedszer is elnök lehet

Karácsony fejezze be a magyar emberek akaratával szembeni tárgyalásait külföldön!