in ,

Az LMP segíti Gyurcsány és a Jobbik házasságát

Várható volt

Úgynevezett kétlépcsős együttműködésre készülhet a baloldal és a Jobbik – erről beszélt Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője a Híradónak. Azaz, Gyurcsány és Vona közeledése egyre nyilvánvalóbb, és hogy mindez gördülékenyen menjen, abban az LMP-nek komoly szerepe van.

 

A Jobbik európai parlamenti képviselője a Híradónak azt nyilatkozta, hogy szerintea Jobbik és a baloldal egy úgynevezett kétlépcsős szövetségkötésre készül, amelyben a katalizátor szerepe az LMP-é lesz.Szerinte ezt látszik alátámasztani, hogy a jobbikos Dúró Dóra is arról beszélt pár napja, hogy hétfőn egyeztetnek az LMP-vel, a tárgyalások menetét pedig jól láthatóan Szél Bernadett pártja határozta meg. Morvai Krisztina szerint, ha Vona Gábor valóban nem akarna összefogni Gyurcsány Ferenc pártjával és az MSZP-vel, akkor a velük szövetkező LMP meghívására is nemet mondott volna. Hozzátette, hogy a Jobbik elnökének le kell mondania a Szél Bernadettékkel való egyeztetést, és „abba kell hagynia azt, hogy a bolondját járatja a választókkal.”

Szél Bernadett napok óta azért kilincsel, hogy összehozza a Jobbikot és Gyurcsány Ferencéket. Szerinte ma már ez nem számít lehetetlen küldetésnek
(FORRÁS: MTI/KOVÁCS ATTILA)

Volt jobbikos: utolsó pillanatban Vonáék vissza fogják léptetni jelöltjeiket a baloldal javára

Rubi Gergely szerint a háttérben már zajlik az egyeztetés a felek között. A volt jobbikos arról beszélt a Híradónak, hogy a pártok az utolsó pillanatban vissza fogják léptetni a jelöltjeiket, egymás javára.

Az LMP magára vállalta a kényelmetlen szerepet

Az ügy hátteréről azt lehet tudni, hogy Schiffer András egykori pártjának képviselői vasárnap az általuk korábban erősen elutasított MSZP-Párbeszéddel és a Gyurcsány-féle DK-val, hétfőn pedig a Jobbikkal egyeztetnek. Ha a tárgyalások során létrejönne valamiféle megállapodás, az azt jelentené, hogy Vona Gábor – az LMP segítségével, közvetve – Gyurcsány Ferenccel és a szocialistákkal is együttműködhet. Az mindenesetre biztosnak látszik, hogy Szél Bernadett mindent meg fog mozgatni ennek érdekében, hiszen szombaton elismerte:

Szél Bernadett új időszámításnak nevezte azt, hogy a Jobbikkal, az MPSZ-Párbeszéddel és Gyurcsány Ferenc pártjával is tárgyalóasztalhoz ülnek. A feltűnően lelkes LMP miniszterelnök-jelölt szerint – bár még vannak kommunikációs hiányosságok a felek között – az ellenzéki együttműködés ma már nem tűnik lehetetlen küldetésnek.

Gyurcsány Ferenc már nyíltan uralkodik a Jobbikon

A bukott kormányfő március 15-én gyérszámú hallgatósága előtt parancsba adta ellenzéki párttársainak, hogy a Jobbikkal is egyeztetni kell. Ennek megfelelően a DK elnöke vasárnapra minden ellenzéki pártot tárgyalóasztalhoz hívatott. A Jobbik formálisan elutasította az ajánlatot, hiszen a bukott kormányfővel való nyílt egyezkedéssel minden eddiginél jobban kiverte volna a biztosítékot támogatóinál. Ez azonban közel sem jelenti azt, hogy fű alatt ne működnének együtt az egymást korábban élesen elutasító felek.
(Bordács Bálint, origo.hu)

Oszd meg Te is, lássa minden csalódott Jobbikos, hogy Vona Gábor mire készül!

Gulyás Mártonék osztogattak pénzt Hódmezővásárhelyen a szavazóknak

Újabb magyar szólalt meg a svédországi helyzetről