in ,

Az Index.hu sivalkodik – Mitől olyan ideges Simicska Lajos újságja, az Index?

A Jobbik-tulajdonos Simicska Lajos internetes újságja, az Index hosszú ideje a baloldali-liberális érzelmű hírfogyasztók, illetve a baloldali politikai erők saját virtuális fészke

Mitől olyan ideges Simicska Lajos újságja, az Index?

 

A Jobbik-tulajdonos Simicska Lajos internetes újságja, az Index hosszú ideje a baloldali-liberális érzelmű hírfogyasztók, illetve a baloldali politikai erők saját virtuális fészke. Az Index nem csak ehhez a státuszához ragaszkodik, hanem valamilyen spirituális okból kifolyólag fenntartja magának azt a privilégiumot is, hogy az igazság őrkutyája egyedül ő lehet. Ahogy a lapot nevezte egykori főszerkesztője, aki éppen Simicska megnövekedett befolyása (másképpen: tulajdonosi lebukása) miatt távozott

 

Ez a sajtószabadság őrkutyája-imázs öröknek és kikezdhetetlennek tűnt, egészen addig, amíg a jobbikos oligarcha Simicska Lajos rájuk nem rúgta az ajtót. A jobbikos és a liberális életérzés ugyanis a hitelesség szigorú szabályai szerint nehezen fér meg egymás mellett. Mindenesetre az őrkutyaságból ezek után sem adtak le, az Index változatlanul mindenki torkának nekiugrik, ha olyasmi történik, ami neki nem tetszik.

Ilyen volt legutóbb, mikor kiderült, hogy a Simicska család, a Jobbik és az LMP egymásra talált.

Az Origóban mi azt gondoljuk, hogy szűk két hónappal az országgyűlési választások előtt az meglehetősen fontos kérdés, hogy az ellenzék térfelén a szemmel is látható pártok közül kettőnek az elnöke, mégis miről diskurál zárt (hajó)ajtók mögött. Pláne úgy, hogy mindeközben a szóban és tettekkel is a magát jobbikossá néppártosodó Simicska Lajos oligarcha táskahordói szépen sorban állnak ugyanott.

De hiába, mivel Index őrkutya mindezt nem érzi fontosnak, ezért aztán megkapja mindenki a maga torok átharapását, aki kilép a sorból.

Az Origóra is dühösek voltak, hiszen hogy volt képe Hadházy Ákost, az LMP társelnökét arról faggatni, hogy mi köze van neki és a pártjának Simicskáékhoz. Nem csak Lajoshoz, hanem a legidősebb fiú, Ádámhoz is. Azt ugyanis maga Hadházy posztoltaki a Facebook-oldalára, hogy kétszer is volt szerencséje a nyakig festékes urakhoz. Szerettük volna, ha elmondja azt is, miről beszélgetett Vona Gábor Jobbik-elnökkel azon az ominózus hajón, és hogy mit szól a Jobbikhoz és Simicskáékhoz való látványos közeledéséhez az LMP és annak másik társelnöke, Szél Bernadett. Érdemben válaszolni persze nem akart.

Mindent kétszer mondFORRÁS: MTI/KOVÁCS ATTILA

Hadházy ugyanis olyan briliánsan próbálta kibekkelni a számára kínos helyzetet, hogy lement papagájba, és körbe-körbe ugyanazt az egy mondatot ismételgette: az Origót csak azért érdekli annyira Hadházy és Vona randija, mert ő nem fél a miniszterelnök családját vegzálni. Ennyi. Aki tőle A-t kérdez, az C választ kap. Megteheti, hiszen közpénzen élő, ellenzéki politikus.Akkor lehet tök sötét, amikor csak akar.

Nagyon szomorú, de tudomásul kell venni, hogy a Hadházy Ákos LMP-s biorobotról szóló cikkünk nem tetszett az Index névre hallgató őrkutyának. Szóval, ahogy az egy jól nevelt őrkutyától elvárható, fogta magát, leült a laptopja elé, és széttépte a lábtörlőt. A kérdés már csak az, hogy miért olyan ideges az Index?

Meg kell ezt is érteni. Bizonyára nehéz feldolgozni, hogy a korábban minden áldott nap virtuálisan felnégyelt Simicska Lajosban most azt kell tisztelni, aki eteti az őrkutyát. Az Indexnél pont ennyi kellett ahhoz, hogy a korrupt, tolvaj milliárdosból egy hősies, jó útra tért, jótékony és mindenekelőtt igaz demokrata váljon. És persze, hogy törleszkedni kezdjenek a Jobbikhoz is.

Ez van, kemény szakma ez a független-objektív, értékelvű és mindig ellenzéki újságírás.

Azért remény mindig van. Momentán éppen az, hogy miután Simicska Lajos az LMP-re is rámarna, idővel biztosan még feljebb lehet csavarni a zöldpárti propagandát is. Az talán mégiscsak egy fokkal jobb annál, mint egy cigánygyűlölő pártot cicába meg kutyába csomagolva eladni a mélyen tisztelt olvasóknak. Éppen ennek a leleplezése fájt annyira az Indexnek. Hogy hiába kezdenek hízelegni az LMP-nek, ezt nem mérhetetlen szabadságvágyukból teszik. Hanem a közös gazda miatt. Ugyanaz a gazdája az Indexnek, mint a Jobbiknak, és most már az LMP-nek is.
(origo.hu)

 

Soros sivalkodik, és megint kampányol – Soros szerint Orbán megvásárolta az MSZP-t

(videó) Orbán: „Mindenki egyért, egy mindenkiért”