in , ,

Az “elszigetelt” Orbán Viktor – Lecsómelegítés közben hívta fel Orbán Viktort az amerikai elnök

Nem mindennapi sztorit mesélt el David Cornstein

Nem mindennapi sztorit mesélt el David Cornstein, az Egyesült Államok nemrég leköszönt budapesti nagykövete. A diplomata a Népszavának adott egy hosszabb lélegzetű interjút, amelyben többek között elmondta: Donald Trump teljesen spontán módon vetette fel, hogy hívják fel a magyar miniszterelnököt.

 

Cornstein így emlékezett vissza a történtekre:

Néhány hete az Ovális Irodában adtam át a lemondólevelemet az elnöknek, aki beszélgetés közben egyszer csak azt mondta, hívjuk föl Viktort! Kiderült, hogy éppen a konyhájában volt. Ilyen dolgok nem szoktak csak úgy megtörténni az államok vezetői között.

A Blikk az esettel kapcsolatban megkereste a magyar miniszterelnököt is, és kiderült: a történet igaz. Az eset jóval azelőtt történt, hogy Trump elkapta a koronavírust, és Orbán Viktor épp otthon tartózkodott, amikor megcsörrent a telefonja:

Épp a konyhában ügyködtem, melegítettem a vacsorát. Feleségem, Anikó saját termesztésű alapanyagokból készült, Európa-bajnok lecsóját kevergettem, amikor megcsörrent a telefonom. Trump elnök volt a vonal végén. „Hogy vagytok ti ott Magyarországon?” – szólt a kagylóba, majd aktuális témákról kezdtünk beszélgetni. Érdeklődtem az amerikai kampány állásáról. Azt mondta, éles a kampány, de nyerni fog.

Szó esett a járványról is: a két politikus tájékoztatta egymást, miként küzdenek a saját országukban.

 

Arról érdeklődtem, hogy állnak a vakcinakutatással. Azt felelte: biztatóan. Megkérdeztem, hogy Amerikán kívüli országok is hozzájuthatnak-e majd, ha az Egyesült Államokban lesz előbb vakcina, Trump megnyugtató választ adott: „Számíthattok rám”

– számolt be a szokatlan beszélgetésről a magyar miniszterelnök.

 

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A Troll azóta is Varju Lászlón röhög – Videó

Hoppá! Díjmentesen utazhatnak a gyermekek Kajla-útlevéllel az őszi szünetben – Az ellenzék hallgat