in ,

Az ellenzéki média megint hamis híreket terjeszt, szó sincs kórházi utasításokról

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) cáfolta a Népszava értesüléseit.

A Népszava kitalálta, hogy az egészségügyi intézmények vezetőinek hetente két róluk szóló, a médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a „központba.” A hír minden valós alapot nélkülözött, ez azonban az ellenzéki médiát nem zavarta, láncriadót fújtak, és a Népszava kamuhírét természetesen mindegyik portál kérdés nélkül átvette. Természetesen most is bebizonyosodott, hogy szó sincs efféle utasításokról, a Népszavásoknak megint túl élénk volt a fantáziája. Bár a hír hallatán egyes médiumok már az újjáéledt Rákosi-korszakról írtak, mindez csak arra volt jó, hogy ismét félreinformálják a szavazókat.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) kénytelen volt reagálni a fake news-ra. Közölték, hogy semmilyen utasítás nincs érvényben arra vonatkozóan, hogy heti két pozitív hírt kell a kórházaknak a médiában közölnie.

Az ÁEEK szerint nincs ilyen utasítás, ugyanakkor – mint írták – minden, az egészségügyi ellátás területén keletkező fejlesztést és eredményt örömmel osztanak meg a lakossággal.

Hozzátették: a Népszava az egészségügyben dolgozók valós eredményeit támadja nemtelenül.

Láthatóan a kampányban a Népszava bármilyen álhírt és hazugságot képes leírni”

– írták.
(Tóth Dalma, 888.hu)

Troll: Göncz Árpád a rendszerváltás árulója, az egyik legkártékonyabb magyar politikus volt (Videóval!)

(videó) Sajtóklub, országjárás – Budapest – Libsiknek is ajánlott