in ,

Az ellenzék teljesen megmakkant – Az ellenzék még mindig a padlón van

Az ellenzék a választások után 3 héttel sem képes felkászálódni a padlóról.

Az ellenzék még mindig a padlón van

 

Az ellenzék a választások után 3 héttel sem képes felkászálódni a padlóról. Az LMP-ben fegyelmi tárgyalások folynak, a Jobbik kongresszusi keretek között próbálja menteni a menthetetlent, Gyurcsányék pedig új választás kiírását szorgalmazzák

 

Folytatódnak szombaton a fegyelmi tárgyalások az LMP-ben, Sallai R. Benedek távozó országgyűlési képviselő és Hadházy Ákos, a párt korábbi társelnökének ügye mellett azt is vizsgálják, hogy ki szivárogtatta ki az ellenzéki párt két politikusának összetűzéséről az április 14-i etikai bizottsági meghallgatáson készült hangfelvételt.

A Jobbik szombati kongresszusa sajtóértesülések szerint igencsak nyögvenyelősen indult, és kérdéses a határozatképessége is a kongresszusnak. Ma kiderül, hogy a delegáltak milyen vezetési rendszert szeretnének a jövőben. A szavazással közvetve az is kirajzolódik, hogy a májusi tisztújításon a jelenlegi elnökség által támogatott Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton párosa vagy Toroczkai László esélyesebb-e a párt élére.

A Jobbik tisztújító kongresszusa május 12-én lesz. A Jobbik elnöksége Sneider Tamás alelnök és Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes párosát támogatja, korábban társelnöki szisztémát találtak ki számukra. Ez az ötlet a regionális igazgatóknál azonban nem várt ellenállásba ütközött, ezért ma, azaz szombaton az elnök-elnökhelyettesi rendszerről dönt a tagság. Az elnöki posztra jelölteti magát Toroczkai László alelnök, Ásotthalom polgármestere is. Ha így haladnak bekövetkezhet a régóta jósolt pártszakadás.

Az MSZP-nek olyan szinten vége van, hogy felőlük nem is igen hallani semmit. A pártban a bukás utáni mély depresszió uralkodik. A szocikkal ellentétben Gyurcsányék nem hallgatnak, bár a Demokratikus Koalíció még mindig gyászol, valahol a tagadás és az alkudozás közötti stádiumban járhatnak, ugyanis az országos voksolás „európai kontroll melletti”, lehető legkorábbi megismétlését követelik.

Itt tart az ellenzék 3 héttel a választások után.

 

(forrás: Horváth József György, 888.hu)

Gyuribá’ egyeteme is csicskul – FPÖ: Márpedig a Soros-egyetem Bécsbe nem jön!

Közkívánatra: Szijjártó Péter zseniális nemzetközi sajtótájékoztatója a LIBE bizottság magyargyalázása után (videó)