in ,

Az ellenzék hőbörög, a kormány dolgozik: a családi házban élők háromnegyede igényelné az otthonfelújítási támogatást

A Wienerberger Téglaipari Zrt. friss kutatásának eredményei szerint a családi házban élő, legalább egy gyermeket nevelők közel háromnegyede lát esélyt a jövő év elejétől igényelhető otthonfelújítási támogatás felhasználására.

A válaszadók negyede egészen biztos volt abban, hogy él az állami támogatás lehetőségével; a közepes gazdasági státuszúak körében ez az arány jóval magasabb, negyvenhárom százalék volt. A válaszadók több, mint háromnegyede a belső falak rendbetételét tartaná a legfontosabbnak, ám közel hasonló kör – 72–72 százalék – jelezte, hogy a tetőn és a külső homlokzaton is lenne mit javítani.

A felmérés adatai szerint a legtöbben – 56 százalék – 2 millió forint vagy az alatti állami forrás lehívásában gondolkodnak. Azok viszont, akik tetőmunkát terveznek, döntően ennél nagyobb keretet, akár a maximum összeget is igényelnék. A Wienerberger felmérése szerint a felújítást tervezők negyede úgy gondolta, hogy családi házuk esetében a munkálatok halaszthatatlanok, és azokat támogatás nélkül is el kellene végezni. A megkérdezettek egyharmada támogatás nélkül csak részlegesen tudná a javításokat megtenni. Összesen 35 százalék azon a véleményen van, hogy az állami támogatás nélkül nincs esélye a rekonstrukcióra.

A felmérés néhány nappal a támogatásról szóló bejelentés után, a részletes szabályozás közzétételét megelőzően készült 500, családi házban élő szülő részvételével. A kormányzati bejelentés szerint januártól a legalább egy gyermeket nevelő családok, lakásuk rekonstrukciójához a kiadásaik 50 százalékát – 3 millió forintig – állami támogatásként igényelhetik vissza.

 

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Miért is volt Szöőr Anna jogász 8.5 hónapot előzetesben, köztörvényesek között?

Szombathelyen is mindjárt vége a baloldali összefogásnak!