in ,

Ausztriából és Lengyelországból osztották ki a „magyar” ellenzéket

Megalapozottnak minősítette a Soros György elleni magyarországi kampányt a Die Presse című osztrák napilapnak

 

Megalapozottnak minősítette a Soros György elleni magyarországi kampányt a Die Presse című osztrák napilapnak adott interjúban Johann Gudenus, a kormányban részt vevő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) frakcióvezetője. A Sieci című lengyel konzervatív hetilap a választásokat követő budapesti tüntetésekkel, a Jutarnji List című horvát napilap pedig Orbán Viktor politikai irányvonalával kapcsolatban kommentálta hétfőn a magyarországi eseményeket.

Johann Gudenus Die Pressében kifejtett véleménye szerint „megalapozottak azok a szóbeszédek”, amelyek szerint Soros György magyar származású amerikai milliárdos illegális bevándorlókkal akarja elárasztani Európát – ahogy azt a magyarországi választási kampányban Orbán Viktor miniszterelnök állította.

A lapban szombaton megjelent interjúban Gudenus meggyőződését fejezte ki, hogy Soros óriási tőkehatalmával igyekezett mindenféle fordulatot finanszírozni Kelet-Európában. Olyan nem kormányzati szervezeteket támogatott, amelyek felelősek abban, hogy tömegesen érkeznek bevándorlók Európába. Arra az újságírói kérdésre, hogy tudja -e valamivel bizonyítani ezeket az állításokat, a radikális jobboldali FPÖ politikusa csak annyit felelt: szerinte „megalapozott, egyre erősödő híresztelésekről van szó”.

„Nem gondolom, hogy az Európába irányuló tömeges migráció mértéke véletlen jelenség lenne. És ebben Soros az egyik lehetséges szereplő” – jelentette ki. Arra a felvetésre, hogy ez inkább egy összeesküvés-elmélet, az osztrák politikus azt mondta: az ellenkező véleményeket nem kell feltétlenül összeesküvés-elméleteknek tekinteni.

Martin Engelberg, a nagyobbik kormánypárt, az Osztrák Néppárt (ÖVP) képviselője vasárnap a Facebookon azt írta: Johann Gudenus véleménye a magyarországi Soros-ellenes kampányról „nincs összhangban az osztrák kormány álláspontjával” – jelentette az APA osztrák hírügynökség hétfőn. Othmar Karas, az ÖVP európai parlamenti képviselője a Kurier am Sonntag szerint a Gudenus-interjúval kapcsolatban kijelentette: ez egy „újabb hihetetlen és botrányos kisiklás”. „Egy felelősségteljes és komoly osztrák külpolitikában az olyan Orbán-féle eszközöknek mint a bűnbakkeresés és a kitalált ellenségképek, nincs semmiféle keresnivalójuk” – szögezte le Karas.
Grzegorz Górny, a Sieci című lengyel konzervatív hetilap kommentátora hétfőn az április 14-i budapesti tüntetésről azt írta: annak a frusztrációnak a levezetése volt, amely a fővárosi, többségben ellenzéki választókban keletkezett a választási eredmény nyomán.

„A Budapest belvárosában élő értelmiség köreiben uralkodó hangulatok teljességgel eltérnek a társadalom hangulataitól” – jegyzi meg a szerző, szembeállítva a budapesti és az országos választási eredményeket. Szerinte a választásokon az ellenzék „teljesen tanácstalannak bizonyult, képtelennek akármilyen versengésre a Fidesszel szemben”. „El lehet képzelni, mennyire dühös a fővárosi elit egy része, amely abban reménykedett, hogy nyolc év után el lehet távolítani a gyűlölt Orbánt az ország vezetéséből” – áll a cikkben.

(forrás:magyarforum.hu)

Döbbenet és agyhalál – Az Iszlám Párt átvenné a hatalmat az unió fővárosában

Bayer Zsolt – Ó, az a média!