in ,

Apáti Bence a magzatpózban síró Jobbikról

Pár héttel ezelőtt emlékeztem meg a Jobbik népszerűségvesztéséről

A Jobbikot még a kutyapárt is megverte

Pár héttel ezelőtt emlékeztem meg a Jobbik népszerűségvesztéséről. Akkor azt írtam, példa nélküli, hogy egy politikai párt ilyen gyors lefolyású kivérzést produkáljon. A Jobbik nevű balliberális formáció ugyanis a tavalyi országgyűlési választáson közel húszszázalékos eredménnyel még a legerősebb ellenzéki pártként huppant be, mosolyogva, harminc darab ezüstből veretett pénzérméit számolgatva a tisztelt Házba, most pedig kicsivel több mint hat százalékon áll. Vagy fekszik. Esetleg magzatpózba összekuporogva hüppög. Elnézést a k…va erős költői képért, de mióta Bangónét a szocialisták kampánystratégái leszedték a sakktábláról, kénytelenek vagyok én koreografálni/rendezni. Nekem meg csak ilyenekre telik. A Jobbik tehát történelme legnagyobb vereségét számlázhatta ki Simicska úrnak.

Ismert, hogy miután a krónikus isiásszal bajlódó milliárdos nem tudta Orbán Viktortól átvenni a tényleges irányítást, egy átmulatott/átszomorkodott éjszaka után felvásárolta a Jobbikot, Kálmán Olgát és Veiszer Alindát, egy asztalhoz ültette új szerzeményeit, átnyújtotta üzleti tervét, no meg persze az összes plakáthelyét, médiáját és a sztároknak kijáró, ám teljességgel indokolatlanul magas fizetéseket, majd, mint az a bizonyos tót az anyjának, a frissen verbuvált bosszúállókból álló szedett-vedett, ám lelkes csapatával együtt hatalmas parasztlengőkkel nekiesett a Fidesznek. Együtt csapkodtak azokkal a balliberális értelmiségiekkel, akik a G-nap előtt Simicska Lajost még az első számú fideszes oligarchának és közellenségnek tartották.

No persze, tudjuk, a pénz nagy úr. Veiszert és barátnőjét már nem zavarta se az oligarcha vagyona, se újdonsült barátaik zsidózással, cigányozással terhelt múltja. Ilyen világot élünk, naivitás lenne meglepődni. A közösségi oldalakon rohamtempóban prostituálódó influenszerek korában senki sem hökken meg, ha a táskák, rúzsok, cipők és teák mellett már a politikai meggyőződés is kilóra eladó, eladható, felvásárolható. A ballib barátnők és a Jobbik most a helyére került. Olga asszony komolytalan, átlagban 30 ezres megtekintéseket produkál a YouTube-on, Alindát meg kicsit alkalmazta ugyan az RTL Klub mint önazonos udvari bolondot, de ma már sehol sem látható, a Jobbik pedig, mint azt cikkem elején említettem, magzatpózban siratja az elbukott tizenkilenc százalékát és az identitását.

A bukás egyébként tényleg nem lep meg. A Závecz Research nevű közvélemény-kutató cég például nem egészen egy hónapja egész pontosan megjósolta a legendássá vált hat százalékot. A jóslat csak a Jobbik pénzén élő újságírókat lepte meg. Balogh Gábor, az Alfahír főmunkatársa például így írt: „De hogy a Závecz április elején napvilágot látott saját kutatása szerint még 14 százalékos Jobbik májusra hogyan lett 6 százalékos kispárt – nos, ezt csak akkor lehet komolyan venni, ha az elmúlt heteket egy párhuzamos valóságban töltöttük.”

Aztán dühöng még egy-két sort a Jobbik házi újságírója, majd ezzel a bravúros gondolatmenettel zárja dühödt publicisztikáját: „Meddig tart még az az egymást és az olvasókat, nézőket is átverő hazug konszenzus, hogy minden ilyen felmérésnek nevezett adathalmazt alapból hitelesnek fogadunk el? Hogy ezeket a számokat kétségbe vonni kínos politikai hisztinek számít, de nincs az az orbitális tévedés vagy irreális eredmény, amely cikivé tenné bármelyik közvélemény-kutató céget.”

Ehhez nehéz lenne bármit is hozzátenni, elegánsnak sem lenne nevezhető, ha nekiállnánk elemezni a pártpénzből működtett Alfahíren megjelent szolgalelkű írások hitelességét. Budapesten a Jobbik mindössze 3,2 százalékot kapott, még a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nevű viccpárt is megelőzte 3,8 százalékkal! Ezt magyarázza ki a pártszócső, ha tudja. (Nem tudja.) A Jobbik megy a levesbe, vezetőit a tagság és a választmány rövid úton elküldi a már munkanélküli Vona Gábor mellé semmit nem csinálni, mi pedig koncentrálhatunk az új SZDSZ-re, a házat-hazát pár száz euróért lecserélő, csillogó szemű liberálisokból álló Momentumra. Jó móka lesz. Alig várom.

(Apáti Bence, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bréking – Lemond a Jobbik elnöksége az EP-választási zakó után

Most kaptuk – Újabb drámai videó a hajókatasztrófáról – videó – Itt a bizonyíték mindenre