in ,

Annál a Menedéknél „nevelkedett” Szél, ahol jobbnak tartják a menekülteket a magyaroknál

A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület felügyelő bizottságának elnöke szerint a bevándorlás azért is jó dolog, mert szinte mindenhonnan olyanok érkeznek, akik eleve jobbak, mint a hazai népesség. Éppen ennél a “sorosista” szervezetnél bontogatta a szárnyait Szél Bernadett, az LMP társelnöke is.

„Szinte mindenhonnan olyanok érkeznek hozzánk, akik jobbak, mint a hazai népesség” – ezzel a minimum furcsa megállapítással kezdte a helyzetértékelését Melegh Attila még 2015 közepén, a bevándorlási krízis közepén. A szociológus az Origónak beszélt arról, hogy Magyarország milyen jól is járna, ha befogadná a migránsokat, akik majd gazdasági növekedést hoznak az országnak, és feltöltik a hiányszakmákat, például “orvosok lesznek”.

Melegh ugyanakkor sötét jövőt jósolt a befogadást megtagadó Magyarországnak:

elfogy a népesség, és a nyugdíjrendszer is összeomlik bevándorlók nélkül.”

E helyett szerinte az ország és a magyar kormány igazán örülhetett volna az akkor éppen 150 ezer fős illegális határátlépő tömegnek, hiszen

nagy a verseny az országok között a bevándorlókért.”

Az elmúlt két és fél év távlatában annyi biztosan elmondható, hogy a szociológus nem egészen jól látta a problémákat. Ez nem is annyira érdekes (a “szakértőktől” ezt már megszokhattuk), az viszont már egy fokkal izgalmasabb, hogy Melegh annak a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület felügyelő bizottsági elnöke, amely színeiben Szél Bernadett is bontogatta a szárnyait korábban, amikor programvezetőként dolgozott itt, és amelyet Soros György bevándorláspárti spekuláns támogat.

Az Origó szerint nem kérdés, hogy az LMP társelnöke hasonlóan gondolkodik a bevándorlási hullámról, mint a Menedék felügyelő bizottságának elnöke. Az ugyanis szerintük tény, hogy Szél hasonlóan megengedő nyilatkozatok sorozatát tette a migráció kérdésében. Példáulaként hozzák, hogy 2015. január 23-án az M1 Ma Reggel című műsorában azt mondta, hogy a határok lezárása semmire sem jó, csupán riogatás. A portál emlékeztet arra is, amikor két héttel később az M1 Híradójában arról beszélt, hogy Magyarországon a bevándorlás nem probléma, menekülthullám pedig nincs. 2015. június 2-án pedig a Klubrádióban közölte, hogy

az látszik, hogy a betelepült migránsok nettó befizetők a nyugati országokban, és egyáltalán nem a szociális ellátásokra pályáznak.”

Az LMP társelnökének volt tehát honnan merítenie az ideológiát, pláne, hogy már 16 éves korában elnyert egy Soros-ösztöndíjat, amelynek köszönhetően Connecticutban, egy amerikai elitiskolában (Choate Rosemary Hall) szívhatta magába a tudást – írja az Origó.

Forrás: Origó, fotó: MTI

(forrás:pestisracok.hu)

Agyhalál – A CEU-pártiak kiborultak a családok évén, lenácizták a kományszóvivőt

Nem stadion – Már több szakaszon is az aszfaltozásnál tartanak az M44-esen