in ,

Alsógatyában érlelt, lopott sajttal etette Balmazújváros népét a Jobbik polgármester-jelöltje

Ha dicső őseink a szóbeszéd szerint a nyereg alatt puhíthatták a húst, ugyan miért ne etethette volna Balmazújváros népét alsógatyában érlelt sajttal

Ha dicső őseink a szóbeszéd szerint a nyereg alatt puhíthatták a húst, ugyan miért ne etethette volna Balmazújváros népét alsógatyában érlelt sajttal Hegedűs Péter vendéglátós, aki a most vasárnapi időközi választáson a Jobbik támogatásával, „függetlenként” indul a polgármesteri székért? Más kérdés, hogy őseinkkel ellentétben Hegedűs a bizarr módon szagosított, lopott sajtot nem saját fogyasztásra szánta, hanem ráreszeltette a pizzára, és másokkal etette. Aki a most vasárnapi időközin nem Hegedűsre szavaz, annak lövése sincs a sajtkészítés fortélyairól, meg úgy általában az élelmiszer-higiéniáról!

 

Nem mindennapi történetet mesélt el portálunknak egy balmazújvárosi informátorunk. Eszerint 2010-ben az egyik helyi sütöde néhány alkalmazottja elkezdte lopni a sajtot az üzemből. A tulajdonosnak föltűnt: túl gyorsan apad a sajtkészlete, és közben a városban az a szóbeszéd járja, hogy más forrásból, olcsón lehet sajthoz jutni. Ám hiába ellenőriztette biztonsági embereivel az üzemből távozókat, nem lett meg a tolvaj. Végül egy rendőrnyomozó sietett a segítségükre. A rutinos nyomozó elbeszélgetett a dolgozókkal, akik közül az egyiknek priusza volt. A priuszos – attól tartva, hogy újra büntetőeljárás indul ellene – szépen elmesélt mindent töviről-hegyire. Szavaiból kiderült:

a sütöde hat-nyolc alkalmazottja lopta a sajtot hónapok óta, és csak azért nem tudták őket fülön csípni, mert az alsógatyájukba rejtve, földarabolva vitték ki az üzem területéről.

A sajtot – amelynek a dunsztolás és az ágyékkal való érintkezés nyilván különösen egyedi bukét adott – az egyik balmazújvárosi vendéglátóipari egységbe vitték, amelynek tulajdonosa, Hegedűs Péter készpénzzel, vagy sörrel, felessel, egyéb árucikkel fizetett érte.

  • Hegedűs azonban nem holmi belga sajtfanatikus, hogy saját fogyasztásra vett volna ilyen nagy mennyiségben büdösített sajtot. Frászt! Ő a gatyából kihalászott sajtot ráreszeltette a pizzákra, hadd kapjon ízelítőt Balmazújváros és környékének népe a modern gasztronómia csodáiból! Talán még jó étvágyat is kívánt hozzá a kedves fogyasztóknak.

Úgy tudjuk, a sütödét mintegy 600-700 ezer forintos kár érte az alsógatyában meglovasított sajtok miatt. Miután a stikli ily módon lelepleződött, a nyomozó ellátogatott Hegedűs Péterhez, és jelezte neki, hogy büntetőeljárás indulhat ellene orgazdaság miatt. Ettől megijedve Hegedűs különalkut kötött a megkárosított sütöde tulajdonosával, és jelentős jóvátételt fizetett neki. Így végül nem tettek ellene feljelentést.

A történet kapcsán megkerestük az érintett üzem, a Balmaz Sütöde Kft. tulajdonos-ügyvezetőjét, Fülep Zsoltot, aki portálunknak megerősítette ezt az egészen bizarr történetet. Fülep, aki egyben a Magyar Pékszövetség alelnöke is, hozzátette: azért is jobb, hogy végül meg tudott állapodni Hegedűssel a kártérítésről, mert büntetőeljárás esetén a hat-nyolc érintett munkavállalóját is elvesztette volna, akiket nehezen tudott volna pótolni.

A JOBBIK TÁMOGATJA A „SAJTÉRLELŐ MESTERT”

Most vasárnap, augusztus 12-én azért tartanak időközi polgármester-választást Balmazújvárosban, mert a település eddigi független polgármesterét, Veres Margitot hivatali vesztegetés elfogadásáért áprilisban öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Az időközin három független (Csige Sándor, Hegedűs Péter, Nagy Tamás) és a munkáspárti Dobány László indul. A két fő esélyes Nagy Tamás, akit a Fidesz támogat, illetve Hegedűs Péter, aki mögött a „tiszta kézzel” politikáját meghirdető Jobbik sorakozott föl. (Emlékezetes, a Jobbik választási szlogenje úgy szólt: „Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel”. A szlogen immár kiegészíthető a „sajtszagú alsónadrággal” fordulattal…)

Egyébként Hegedűs Péter nemcsak a sajtérlelős történet miatt illeszkedik kiválóan a Jobbik „makulátlanul hótiszta”, soha nem lopó-csaló politikusai és támogatottjai közé (irónia!), hanem (legalább) egyszer már az adóhatósággal is meggyűlt a baja. A Hegedűs által vezetett Balmaz-Látvány Kft. 2015-ben fölkerült a be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztató cégek szégyenlistájára a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV).

Több kérdést tettünk föl az ügyben Hegedűs Péternek. Például azt, tájékoztatta-e a Jobbikot a sajtérlelős történetről, mielőtt beálltak mögé támogatónak. Illetve azt is kértük, elevenítse föl a sajtérlelős, illetve a fekete foglalkoztatós esetek hátterét is. Amint válaszol kérdéseinkre, cikkünket frissítjük!

Fotók: Hegedűs Péter Facebook-oldala

Facebook hozzászólások
(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

HOPPÁ! – Trump veje elismerően beszélt a magyar törekvésekről

HOPPÁ! – Kormányablak működik a Sziget fesztiválon