in ,

Áll a bál a szlovákoknál – Összeomlik a libernyák kormány? Új szlovák kormányt követel a felvidéki magyar pártszövetség

A Szövetség platformjai szerint hivatalnokkormányra van szükség.

Pénteken Rastislav Káčer külügyminiszter jelezte, hogy lemond miniszteri posztjáról. A Szövetség három platformja ezúttal egyhangúlag követeli Zuzana Čaputová államfőtől, nevezze ki a hivatalnokkormányt – számolt be az Újszó. A lap szerint már a második miniszterét veszíti el Eduard Heger ügyvezető miniszterelnök két nap leforgása alatt, ezért

a Szövetség platformjai szerint itt az ideje, hogy az államfő kinevezze a hivatalnokkormányt.
  • Az MKP-platform nyilatkozatában úgy fogalmaz, remélik, Káčer mihamarabb jelzi távozásának okát, különben a hirtelen távozás gyanakodásra adhat okot. Berényi József, a platform elnöke szerint a közelmúlt eseményei és az, hogy a 14 miniszteri székből jelenleg 4 betöltetlen, bizonyítják, hogy az előre hozott választást már június 30-án meg kellett volna tartani.
  • A Híd-platform továbbra is kiáll Sólymos László a Szövetség Országos Tanácsának elnöke által közölt korábbi nyilatkozat mellett, melyben a Heger kormányt bírálja és a mihamarabbi hivatalnokkormány kinevezését sürgeti.
  • Az Összefogás-platformban politizáló Mózes Szabolcs, aki a Szövetség alelnöke is egyben, úgy gondolja: „Káčer úgy távozik, amilyen a miniszteri tevékenysége is volt. Megmagyaráz(hat)atlan”. A platform szerint ez egy újabb nyomós okot ad arra, hogy Čaputová lépjen az ügyben.

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Kamu Geri Budapestje – Leállt az M4-es metró

Pankotai Lilinek évet kell ismételnie – azért ezt ízlelgessük…