in ,

Álhírt közölt a 444 és a 24.hu: Ferenc pápa találkozni fog Orbán Viktorral és Áder Jánossal

Ferenc pápa várhatóan 2021. szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra

Ferenc pápa várhatóan 2021. szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra – írja szerda délelőtt kiadott közleményében a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága.

Hangsúlyozzák: a szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival, és más magas rangú állami vezetőkkel.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy a Szentatya magyarországi programjáról – amely jelenleg még szervezés alatt van – hamis információk és téves értelmezések terjedtek el helyi és nemzetközi médiumokban – fogalmaznak a püspökök.

Mint jelzik: nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a Szentatya bárkivel való találkozást kizárt volna a programjából.

(vasarnap.hu)

 

Add tovább!

Újabb lazítás: védettségi igazolvány nélkül is részt lehet majd venni a falunapokon

Bombahír! Orbán: ha 5,5 százalékos lesz a növekedés, akkor a gyermeket nevelő szülőknek visszaadjuk a befizetett adót – Videó