in , , ,

Alapjogokért Központ: „Valakik ellopták Európa lelkét”

„Az EU-nak vissza kell találnia az alapítók értékeihez”

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint „valakik ellopták Európa lelkét, és lélek nélkül nincsen jövő”, ezért az Európai Uniónak vissza kell találnia a zsidó-keresztény kultúrkör értékeihez, amelyekre az elmúlt évszázadokban Európa épült és amelyeket az unió alapítói is vallottak.

Szánthó Miklóst azzal kapcsolatban kérdezték hétfőn az M1 aktuális csatornán, hogy május 23-24-én rendezik az Európa jövője című nemzetközi konferenciát, amelyen az egyik panelbeszélgetés moderátora lesz. Az igazgató elmondta: a migráció mellett a nemzeti identitás és a demokráciafelfogás kérdése is szóba kerül majd az említett beszélgetésen.

Véleménye szerint a migrációs válságról szóló vita is jelezte, hogy „valami hiányzik Európából”, ami valóban összeköti az európaiakat. Szánthó Miklós hangsúlyozta:

korábban léteztek a zsidó-keresztény hagyományon alapuló értékek, de ezeket egymás korlátlan megértése, az egyenlő bánásmód és egyenlőségelvűsdi nevében teljesen kilúgozták.”

Hozzáfűzte: azoknak az „úgynevezett” európai uniós értékeknek, mint a demokrácia, jogállamiság, emberi jogok, amelyeket számon kérnek Magyarországon is, valójában nincs valódi értéktartalmuk, amelyből megkülönböztethető lenne, hogy mi a jó és mi a rossz.

A gazdasági prosperitás érdeke a visegrádi négyeknek, a nyugati tagállamoknak és Brüsszelnek is, de hosszú távon egy civilizáció sem tud fennmaradni közösen osztott értékek nélkül, amelyek túlmutatnak a mindennapi gazdasági szükségleteken — emelte ki az elemző.

Szánthó Miklós azt mondta: ha nem tisztázzák, hogy mit értenek jogállamiságon, demokrácián, mik minősülnek emberi jogoknak — és szerinte nem biztos, hogy minden emberi vágyat emberi joggá kellene alakítani —, akkor „Európa jövője továbbra is lélek nélkül maradna”.

(forrás: Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Működik az unortodoxia! – Varga Mihály: csökken az államadósság, épül a munkaalapú társadalom

Hidvéghi Balázs – Semmilyen nyomásgyakorlás nem fog eltéríteni minket attól, hogy a magyar emberek akaratát érvényesítsük