in , ,

Akik felrázzák Európát: a kontinens második fő vizionáriusának tartja Orbán Viktort a Politico

Orbán Viktor magyar miniszterelnököt tartja Európa második vizionáriusának, álmodozójának a brüsszeli Politico

Orbán Viktor magyar miniszterelnököt tartja Európa második vizionáriusának, álmodozójának a brüsszeli Politico, amely ma egy olyan 28-as listát tett közzé, amelyen azok szerepelnek, akik a Politico szerint leginkább felrázzák és alakítják Európát. A Politico új összesítése szerint Orbán Viktort Greta Thunberg előzte meg a Dreamer (álmodozó, álmodó) kategóriában. A Politico úgy mutatja be a magyar kormányfőt, mint az Európai Egyesült Államok elleni harc vezető politikusát, aki szembeszegül a nemzetek feletti uniós törekvésekkel, felfogással.

A Politico Orbán Viktorral kapcsolatban azt is megjegyzi, hogy ügyesen tud politikai üzeneteket egyszerűen megfogalmazni, Orbán tudja a marketing fő szabályát, hogy csak egyszerűen. A lap ilyen politikai üzenetként említi az illiberalizmust, a keresztény Európa megőrzését és a Stop Soros kampányt.

A Politico szerint Orbán a nacionalizmus zászlóhordozója lett, aki az antitézise a nemzetek feletti egyesült Európai Uniónak. A portál szerint vicces, hogy az egykor a szovjetekkel szemben felszólaló Orbán most az eurokratákkal száll szembe. Az újság Orbán Viktorról szólva arról is ír, hogy a magyar miniszterelnök modellértékű a lengyel Kaczynski és az olasz Salvini számára, de Orbán üzenetei a középjobb egy részére is hatással vannak.

 

A Dreamer (álmodozó, álmodó) kategóriában a Politico Greta Thunberget sorolta az első helyre: a portál szerint az ő esetében az üzenethordozó az üzenet, aki a klímaválság nemzedéki igazságtalanságát képviseli.

Mint ahogy azt korábban megírtuk2015-ben Orbán Viktort választotta az év emberének a brüsszeli hetilap, a Politico. A magazin akkori különszámában egy huszonnyolc nevet felsoroló összeállítást készített azokról, akik leginkább alakítják az európai politikát, akik a legnagyobb befolyással rendelkeznek és akikre a jövőben is érdemes lesz odafigyelni. A Politico arra kereste a választ, hogy ki a legszembetűnőbb ember az Európai Unió 28 tagállamában, a lista élére pedig a magyar miniszterelnök került.

(Szarvas Szilveszter, pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Völner eddigi legjobb beszéde! Ilyen az, amikor Völner Pál lenullázza Gréczy Zsoltot – Videó

A részeg Gyurcsány elszólta magát – Azt mondta, ő a főváros vezetője – Videó