in , , ,

Aki él és mozog, menjen szavazni a Fidesz-KDNP-re! – Altat az ellenzék!

Mikor a ballib sajtó látja azt, hogy katasztrofálisan veszve van egy-egy voksolás – ősrégi módszert alkalmazva – elkezd egyre nagyobb Fidesz győzelmet jósolni

Mikor a ballib sajtó látja azt, hogy katasztrofálisan veszve van egy-egy voksolás – ősrégi módszert alkalmazva – elkezd egyre nagyobb Fidesz győzelmet jósolni. Néha partnerek ebben egyes közvélemény-kutatók, néha nem. Ízlés dolga! Most is ennek vagyunk szem- és fültanúi. A képlet egyszerű. Ha sikerül átvinni a köztudatba azt, hogy úgyis mindegy már (az én szavazatom nélkül is győz, aki győz!), akkor el lehet altatni néhány tíz-, akár százezer szavazót is, akik a szép vasárnapot mással töltik majd. Na azért nem maradhat senki rest! Ezért nem lehet most lógni!

Nem először látjuk ezt. A közvélemény-kutatók és az ellenzék sajtómunkatársai, egy-egy vesztett választás előtti utolsó pillanatokban „soha nem látott kormánypárti győzelemről” hápognak. Így volt ez az elmúlt tíz évben mindig. (Sőt: 2002-ben elég sikeresen alkalmazták e „ravasz” módszert)

Nézzük csak a fősodratú ellenzéki média néhány gyöngyszemét!

A 444.hu nevű Soros-blog már a múlt héten vezércikkben megírta, hogy „Minden idők legnagyobb Fidesz-győzelme érik”. Persze meg is magyarázza mindezt a szerző / bloggerke. Bűvészkedik a számokkal, leginkább a bejutási küszöbbel; no meg összehasonlít, elemez. Végül is tök mindegy. A lényeg, hogy az „ázsiai típusú diktatúra” most aztán úgy túl nyeri magát, hogy itt kő kövön nem marad. De ne tévesszen meg ez senkit, ez nem az ellenzék bénaságán való vernyákolás. Ez bizony altatás.

A HVG azt állítja, hogy „Sírás lesz a vége”. Majd számos írásban – leginkább a Publicus Intézet adataira hivatkozva – „kielemzi”, hogy a Fidesz-KDNP soha nem látott módon mindent elsöpör majd vasárnap. Sőt! Nagyobb zsarnokság lesz itt, mint valaha.

És ha már a Publicus Intézet! Nos – a teljesség igénye nélkül – ők bizony beálltak a Fidesz-szavazók pihire való sarkalásának módszertanába. Az ATV-n minimum 14 kormánypárti képviselőt jósolnak. Az Index is csatlakozik. És így tovább…

A narancssárga szavazó pedig, ha ezt meghallja, először boldogan mosolyog egyet, majd inkább játszik vasárnap a gyerekkel, mert ez már úgyis lefutott film. Persze, ez nem minden szavazóra igaz, de a nemzetközi tapasztalat is azt mutatja, hogy jelentősen lehet így a győztes valódi győzelméből farigcsálni. Nem kicsit!

Ezt követi az „egyetlen igazi független-objektív napilap”, a Magyar Hang is. Bár csavarnak egy szépet a sztorin, mikor a mindig és mindent jobban tudó, igazi szakértőt, Török Gábort is szóra bírják. Ugyanazt írják, mint a többi ellenzéki sajtó, ugyanazt sejtetik, de a címet „hitelesítik” azzal, hogy aszongya: „Török Gábor: fölényes Fidesz-győzelem várható”. Ezt harsogja most a „Magyar” Hang!

Talán a 24.hu tolta egy kicsit túl a bicajt, mikor Kálmán A. nevezetű sajtómunkás egész kis pofás és igencsak meggyőzőnek tűnő anyagban eljut a 15 mandátum lehetőségéhez is. Nos, ez aztán az igazi altatás. (Megjegyzem: kedvenc jobbos érzelmű dohányboltos árusom már tutira vette csütörtökön a 15 mandátumot. Kérdeztem is, hogy miért. Erre ő: mert olvasta… meg ez lesz a legnagyobb győzelem. STB.)

Pedig úgy százezer lustává váló kormánypárti szavazó is eldönthet sok fontos dolgot. Azt, hogy 13 vagy 14 jelöltet juttat be végül a kormánypárt, de akár ezen múlhat a Momentum bekerülése is, amely nekik történelmi, nekünk inkább szégyenletes pillanat lenne. (Gondoljunk csak a pártocska elmúlt évi akcióira!) De dönthet arról is, hogy Dobrev Klára mellett egy, vagy kettő gyurcsány-szektás kerül be – hogy aztán folytassa Niedermüller örökségét. Az árulkodást, az ország lejáratását és leginkább azt, hogy havonta követelje, hogy vonják meg Magyarországtól az uniós pénzeket. Szép kilátás…

Ami még fontos és döntő tényező lehet – ha valóban otthon marad úgy százezer kormánypárti szavazó –, hogy ha valami fatális véletlen okán a Momentum mégsem jut be és Gyurcsányék néhány tízezerrel lemaradnak még egy képviselői helyről (a szocik ebben már nem futnak), akkor a Jobbik ismét megüti a három képviselőt – azaz Gyöngyösi Márton elmondhatja majd híveinek (?), hogy olyan nagy baj nincs is a pávatáncot járó Jobbikkal.

Végig kell gondolni tehát mindezt. Nem szabad lefutottnak tartani a vasárnapi voksolást akkor sem, ha a győzelem tényleg tuti. Sok múlik azon, hogy felveszik-e a nadrágot, inget, cipőt, kalapot, akármit a kormánypárti szavazók és elindulnak-e voksolni.

Aki hisz abban, hogy a kormány jól teszi, amit tesz; egyetért Orbán Viktor pontjaival; nem akarja azt, hogy eggyel kevesebb mandátum legyen; ódzkodik attól, hogy a Jobbik rángassa a vállát; vagy éppen kirázza a hideg Gyurcsány gitáros örömtáncától – az bizony ne maradjon rest, lusta, tétlenkedő, urambocsá’ logós a vasárnapi voksoláson. Az vegye fel azt a cipőt, kösse meg tisztességesen és induljon el!

(Nagy Ervin, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Orbán: Mindenkinek ott kell lenni!

Orbán Viktor is leadta szavazatát