in ,

Akcióban az ellenzék – Baranyi Krisztina akcióban – Megnehezíti a vendéglátósok életét a IX. kerület egy részének lezárása – Videó

Városi zaj helyett legyen madárcsicsergés – ezzel indokolta Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere, hogy miért záratta le ismét az autósok elől a kerület egyik legforgalmasabb gasztroutcáját, és annak környékét.

Városi zaj helyett legyen madárcsicsergés – ezzel indokolta Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere, hogy miért záratta le ismét az autósok elől a kerület egyik legforgalmasabb gasztroutcáját, és annak környékét. A lakók szerint viszont így csak a dugó lett nagyobb, a koronavírus-járvány miatt meggyengült vendéglősök élete pedig nehezebb.

 

Üres székek a Ráday utca egyik teraszán; csak néhányan sétáltak a máskor forgalmas belvárosi utcán.

Baranyi Krisztina a kerület független polgármestere a közösségi oldalon jelentette be: a pünkösdi hétvége után ismét lezárják az autós forgalom elől a kerület egy részét. A bejegyzést többen felháborodottan kommentálták. Volt, aki azt írta:

a környező utcákban kialakult dugók miatt meg lehet fulladni a kipufogógáztól.

Az autósokat csak lakcímkártyával vagy az albérleti szerződés bemutatásával engedik behajtani a közterület-felügyelők. Az áruszállító teherautók szintén akadályokba ütköznek – erről már a Ráday utca egyik étterem-tulajdonosa számolt be híradónknak.

Értelmetlen és csak bosszúságot okoz – így vélekedik az ideiglenes lezárásról a kerület fideszes önkormányzati képviselője. Gyurákovics Andrea hangsúlyozta:

a lezárás következtében csökkent az ide látogatók száma, ami a vendéglátóipari egységek számára a koronavírus-járvány után újabb bevételkiesést jelent.

A kerület fideszes képviselője hozzátette:

Baranyi Krisztina a lakók és vendéglátósok megkérdezése nélkül hozta meg a döntést, ami jól láthatóan nem hozta meg a várt eredményt. Kerestük a városrész polgármesterét is, hogy szerinte hasznosak-e a lezárások, adásunkig azonban nem kaptunk választ.

Hír TV

 

Oszd meg másokkal is!

Fidesz: Karácsony Gergely többlettel vette át Budapestet! Hova lett a pénz?

“Már kedden ment a piázás a DK székházában” – A Hír Tv új videója szabályosan hülyét csinál az ellenzékből – Videó