in ,

Akcióban a ferencvárosi boszorkány! Számos dolgozó lebetegedett, mivel Baranyi nem engedte az otthoni munkavégzést

A Baranyi Krisztina vezette Ferencváros polgármesteri hivatalában is egyre többen fertőződnek meg koronavírussal.

A Baranyi Krisztina vezette Ferencváros polgármesteri hivatalában is egyre többen fertőződnek meg koronavírussal. Lapunk nem hivatalos forrásból úgy tudja, hogy az informatikai részlegről terjedt át a fertőzés a többi irodára. Mindezt megelőzte egy dolgozóknak küldött levél, amelyben a jegyző arra kéri a munkatársakat, hogy a kormányrendelet ellenére lehetőleg ne álljanak át otthoni munkavégzésre.

A ferencvárosi önkormányzat jegyzője a munkatársaknak írt levelében kitért arra, hogy a feladatok folyamatos, zavartalan ellátása érdekében mérjék fel, hogy azok jellege és a technikai feltételek mely munkakörökben és mely dolgozók esetében teszik lehetővé az otthoni munkavégzést.

„Ugyanakkor kérem, hogy rövid úton, haladéktalanul tájékoztassátok azokat a munkatársakat, akik munkájára a hivatalban számítunk. Figyelemmel arra, hogy a polgármesteri hivatal feladatai az önkormányzat működésével, valamint az államigazgatási ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatban a veszélyhelyzet alatt sem változtak… Polgármester asszonnyal közösen számítunk minden vezető munkájára munkanapokon, munkaidőben a hivatalban” – írta a jegyző. Lapunk informátora elmondta, hogy a levél után nem sokan mertek átállni az otthoni munkavégzésre, olyanok sem, akiknek kisgyermekükre kellett volna vigyázniuk.

– A koronavírus az informatikai részlegről terjedt át a teljes hivatalra, először az összezsúfolt pici irodában lévő négy informatikus fertőződött meg, majd a többi irodában dolgozó. Volt olyan fertőzött alkalmazott, akitől azt kérdezték, hogy mikor áll már újra munkába – mondta el lapunknak a neve elhallgatását kérő köztisztviselő, akit felháborít a hivatalban uralkodó embertelen bánásmód. Ráadásul a maszkhordást kötelezően előírták, ám védőeszközt nem biztosítottak. Ez azért különösen érdekes, mert az utcán az önkormányzat osztott eldobható maszkokat korábban.

– A takarítást máig nem oldották meg a hivatalban, ugyan a dolgozóknak osztottak ki kesztyűt és takarítószereket. Ráadásul az első emeleten, ahol a polgármesteri klientúra is található, szereztek maguknak egy külsős takarítót, a többi iroda pedig oldja meg magának a fertőtlenítést – árulta el lapunknak a hivatalnok. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Baranyi Krisztinának nem sikerült takarítócéggel szerződnie a ferencvárosi önkormányzat épületének tisztán tartására, a közszolgálati dolgozóknak kell a hivatali irodájukat takarítani.

 

 

(Nagy Orsolya, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Kínai vakcinabotrány – Szaniszló Sándor (DK) máris kitüntetést kapott a kerületi lakosoktól – Mutatjuk mit kapott

Agyhalál – Vadai 30 év börtönnel fenyegette meg a közmédia munkatársát