in

Akcióba lendült végre a Fidelitas: Karácsony fejezze be a politikai ámokfutását!

Na, végre!

Illés Boglárka keddi budapesti, az Erzsébet körúton tartott sajtótájékoztatóján közölte: eddig türelemmel várták, hogy a főpolgármester mit szeretne kezdeni a Nagykörúttal, de mostanra a Fidelitasnál is „betelt a pohár”.

Illés Boglárka keddi budapesti, az Erzsébet körúton tartott sajtótájékoztatóján közölte: eddig türelemmel várták, hogy a főpolgármester mit szeretne kezdeni a Nagykörúttal, de mostanra a Fidelitasnál is „betelt a pohár”.

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, ital és túra/szabadtéri

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek és túra/szabadtéri

A képen a következők lehetnek: 2 ember, autó, cipők és túra/szabadtéri

A képen a következők lehetnek: 2 ember, túra/szabadtéri

Hozzátette:

Karácsony Gergely kísérleti laboratóriumként használja a fővárost, ami már tavasszal látható volt, amikor rendeletekkel vezette a várost, és egysávosította a nagykörutat.

Emiatt – folytatta – annak a több tízezer embernek, aki autóval jár munkába, viszi a gyermekeit az iskolába vagy óvodába, el kell viselnie a szmogot és a torlódást – mondta.

A főpolgármester megfelelő tervezés és egyeztetés hiányában hozott meg egy rendeletet, és csak azután érzékelte, hogy érdemes lenne megkérdezni az emberek véleményét – jelentette ki. Ezzel az autósokat a kerékpárosok ellen uszította és fordítva – hangsúlyozta.

A Fidelitas nevében leszögezte:

nem kérnek abból, hogy Karácsony Gergely „játszadozik” azoknak az idejével, akik autóval járnak munkába.

Más egymillió lakosúnál nagyobb városokkal összehasonlítva Budapesten magas a közösségi közlekedés aránya, az egyéb gépjárművel közlekedést tekintve pedig a középmezőnyben található – közölte. Cél, hogy a kerékpáros közlekedés aránya nőjön, de ezt nem úgy kell elérni, hogy ellehetetlenítik az autósok életét – mondta Illés Boglárka.

A sajtótájékoztató után a Fidelitas aktivistái kérdésekkel felmatricázott palackos vizeket osztottak a piros lámpánál várakozó autósoknak. A palackokon az volt olvasható: „Téged sem kérdeztek meg róla, hogy mit gondolsz a körúti biciklisávról? Ez mindenki Budapestje?”.

 

(hirtv.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Szépen lassan feladják! Csökkent a színművészetiért aggódók tábora. Fogynak a diákok a helyszínről

Nagy igazság! Schmidt Mária: a színművészetit egy baráti társaság sajátította ki