in ,

AGYHALÁL – Vallásmentes alaptörvényt követel Fodor Gábor és Bősz Anett mikropártja

A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan a kormány legújabb terve, amely szerint az Alaptörvénybe emelnék a keresztény kultúra védelmét

A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan a kormány legújabb terve, amely szerint az Alaptörvénybe emelnék a keresztény kultúra védelmét. A Liberálisok szerint minden ember magánügye, hogy milyen felekezethez tartozik, és egyáltalán gyakorolja-e vallását.

A törvénymódosítás szembemegy a modern demokráciák alapértékével, az egyház és az állam szétválasztásának elvével, az ideológiailag semleges állam követelményével.

 

A Liberálisok szerint Európa sikerének záloga éppen az, hogy tiszteletben tartja minden ember alapjogait és így a vallás szabadságát is. A Magyar Liberális Párt szerint csak a sokszínű, befogadó és toleráns Európa és Magyarország lehet sikeres, amely nemcsak a kereszténység, de minden más vallás védelmét garantálja.

Tisztességtelennek és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az Orbán-kormány sunyi módon, az utolsó pillanatban tesz ilyen fontos módosító javaslatot az általuk “gránit szilárdságúnak” nevezett Alaptörvényben.

Tisztességtelennek és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a tervezett módosítást mindenféle egyeztetés és szakmai vita nélkül kívánják keresztülerőszakolni a magyar társadalmon. A módosító javaslat szembegy a vallásszabadság alapvető követelményével, ezért minden lehetséges fórumon fel fogunk lépni vele szemben.

MTI (OS); Fotó: Mandiner

(forrás:pestisracok.hu)

NEM STADION – Befejezték a dél-balatoni vasútvonal felújítását, szombattól csökken a menetidő

HOPPÁ! – A keresztény kultúra védelme is bekerülhet az alaptörvénybe