in ,

Agyhalál – V. Naszályi Márta szerint akinek nincs pénze, adja el az autóját

Az első kerület párbeszédes polgármestere lakossági kérdésre kifejtette, hogy az ingyenes parkolás felfüggesztése növeli a Covid kockázatát

Az első kerület párbeszédes polgármestere lakossági kérdésre kifejtette, hogy az ingyenes parkolás felfüggesztése növeli a Covid kockázatát. Később pedig hozzátette, az a kerületi lakos, aki nem tudja fizetni a parkolási díjat, adja el az autóját.

V. Naszályi Márta első kerületi polgármester közösségi oldalán a kormányra mutogatva arról értekezett, hogy az általa vezetett I. kerületi önkormányzat mennyivel kevesebb forrásból gazdálkodhat, mint azt megelőzőekben. A poszt alatt aztán elkezdtek gyülekezni a helyi lakosok kommentjei, amelyekben számon kérték V. Naszályit többek között a lakbérek két és félszeresére emeléséért, illetve az ingyenes parkolás megszüntetéséért.

V. Naszályi a kommentekre több ízben is válaszolt, többek között ezt tanácsolta a kerületi gépjármű-tulajdonosoknak:

„Akinek van autója és kevés a pénze, dönthet, hogy megtartja és használja az autót vagy sem. Aki itt él a kerületben, ahol egészségkárosító a levegő, az nem dönthet úgy, hogy nem vesz levegőt júniusig.”

Amikor pedig a kommentelő felvette, hogy máshonnan pótolhatják-e a kieső bevételeket, és ne pedig a nehéz helyzetben lévő kerületi gépjármű-tulajdonosokat sarcolják tovább, így reagált a polgármester:

„Nem. És őszintén szólva nem is akarunk, mert a parkolási díj nemcsak bevétel, hanem forgalomszabályozási eszköz is.”

A forgalomszabályozás és a bevételnövelés pedig fontosabb V. Naszályi szerint, mint a nehéz helyzetben lévő autótulajdonosok segítése.

Ahogy azt lapunk egyébként korábban megírta, a Fidesz szerint a jövő évi első kerületi költségvetésbe 109 millió forint van betervezve csapatépítő tréningre.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! Csókay András a MOK elhatárolódását várja a járvány idején politizáló, betegeiket elbizonytalanító orvosoktól

Tarol a neten a Jobbikról készült szembesítő – Videó