in , ,

Agyhalál – turbán, brit királyi testőrség, nagy-britannia A brit királyi testőrség katonái már turbánt is viselhetnek

Először fordult elő, hogy egy katona a királyi testőrség tagjaként turbánban vonult fel

A brit királyság szombaton ünnepelte születésnapját. A királyi testőrség ebből adódóan vonult fel a birodalom zászlóival. Ilyenkor a katonák egyenruhát húznak, vörös kabátot és fekete kucsmát. Ez alól azonban kivétel volt Charanpreet Singh Lall – írja a The Guardian.

A 22 éves indiai felmenőkkel rendelkező katona fekete turbánt viselt az eseményen a hagyományos medveszőr kucsma helyett.

 

Kép megtekintése a Twitteren

A fiatal férfi még Punjabiban született Indiában. A szülei akkor döntöttek úgy, hogy az Egyesült Királyságba költöznek, amikor ő még csecsemő volt. Charanpreet 2016 januárjában csatlakozott a testőrséghez. Az AP-nek nyilatkozva elmondta, hogy nagyon büszke, hogy ott lehetett és reméli sok emberre lesz befolyással:

Remélem, figyeltek az emberek, és megértették, amit láttak: a történelmi fordulat jelentőségét. Remélem, hogy ezután még több ember, olyanok mint én, nemcsak szikhek, hanem más vallások követő,  felbátorodnak, és csatlakoznak a hadsereghez.”

Az eseményen több mint ezer katona vett részt. Meghan Markle, Harry  herceg felesége először vett részt a ceremónián, mint a királyi család legfrissebb tagja. A pár 3 héttel ezelőtt házasodott össze.

(Tóth Dalma, 888.hu)

HOPPÁ! – Kurz orbáni szózata Brüsszelben

BRÉKING – Tommy Robinsonért tüntettek – Geert Wilder is jelent volt a londoni tüntetésen – sok ezren gyűltek össze