in ,

AGYHALÁL – Ön tudta? Valójában az otthonmaradó baloldaliak nyerték meg a józsefvárosi választást!

Ha a hülyeség fájna…

Van abban valamiféle báj, amikor a liberális azon siránkozik, milyen kevesen mentek el szavazni Józsefvárosban, és az a kétharmados Fidesz győzelem valójában nem más, mint egy hatalmas bukta. Különösen szórakoztató mindez a parlamenti választás napjára visszagondolva, amikor napközben a rendkívül magas részvételi arány miatt mindenki a “demokrácia ünnepeként” emlegette április 8-át, az eredmények kiderültével pedig a csalódott ellenzék rögtön csalást kiáltott és újraszámlálást követelt. 

 

A “többség” már megint képtelen elfogadni ha csúfos vereséget szenved, így történt ez a józsefvárosi időközi polgármester választáson is, ahol Győri Pétert, Demszky Gábor egykori vezetőtársát és a “demokratikus” ellenzéki pártok új Márkizaypéterét 62,8 – 36,4 százalékos arányban verte a Fideszes Sára Botond. A balliberális, kamufüggetlen Győri még a mögötte felsorakozó, a Jobbik kivételével az összes ellenzéki párt támogatását élvezve sem tudta megszorongatni a kormánypárt jelöltjét, a 2/3-os győzelem pedig akárhogy is nézzük, elsöprő győzelem marad.

 

b1.blog.hu elemzése szerint viszont az alacsony részvételi arány miatt (23 százalék) semmi oka nincs a Fidesznek az ünneplésre. Cikkükben azt is leírják, borítékolható volt Sára Botond győzelme, hiszen a kormánypárttól minden a sikeres kampányhoz szükséges eszközt megkapott, míg Győri Péter az ellenzék részéről semmit. Ezek szerint nem találkozhattak össze többek között azzal a kampányújsággal sem, amelyet a kampányidőszakban dobáltak be boldog boldogtalan kerületi lakos postaládájába:

Az ellenzéki pártok által támogatott Győri Péter egy Józsefvárosi kampányújságban – Fotó: PS

SEHOGY SEM JÓ, ÉS HA NYER A FIDESZ, AKKOR IS CSAK VESZÍTHET

A kormánykritikusok jelen esetben a mozgósítás sikertelenségével próbálnak érvelni a Fidesz vélt bukása mellett, és az alacsony részvételbe igyekeznek görcsösen kapaszkodni ahelyett, hogy emelt fővel fogadnák el a vereséget, nem mindig jöhet össze az, ami Hódmezővásárhelyen. A már tőlük megszokott módon azonban képtelenek belenyugodni a veresébe, pontosan úgy, ahogyan azt a parlamenti választások után is tették: április 8-a a választók szemében maga volt a demokrácia szimbóluma a rendkívül magas részvételi aránynak köszönhetően mindaddig, amíg nyilvánosságra nem hozták az eredményeket. A Fidesz-KDNP kétharmados győzelmével rögtön beindult a ballib gépezet, és sorra kezdték el gyártani a választási csalásról szóló összeesküvéselméletek, újraszámlálást követeltek és kitalálták, hogy tulajdonképpen ők a “valódi többség”, akik majd közös erővel megbuktatják Orbán Viktort.

Logikájuk alapján pedig most már tudjuk jól, a józsefvárosi időközi polgármester-választás valódi vesztese a Fidesz, hiszen a “megrendítő többség” otthon maradt szavazás helyett. Kimagyarázásból csillagos ötös!

Vezető kép: MTI

(forrás: Ambrus Petra, pestisracok.hu)

Lendvai Ildikó: Orbán Viktor szép kormányfő

ÉPÜL A FŐVÁROS – Jó ütemben halad a Városliget megújítása, radikális változás várható