in ,

AGYHALÁL – Magyar György: a Jobbikkal befogott orral is együtt kell működni

Politikusi babérokra tör Magyar György ügyvéd, aki ismertségét a Viszkis védőjeként szerezte. A Balaton- imádó Magyar Siófokon méretteti meg magát függetlenként, baloldali pártok támogatásával. A politikus-jelölt ügyvédről a HVG készített portrét, amelyet a csütörtöki számban közöltek

 

Arra a kérdésre, hogy negyvenöt évnyi tisztességesnek látszó foglalkozás után miért állna politikusnak, Magyar azt válaszolta: „elég öreg vagyok ahhoz, hogy politizáljak, nincs vesztenivalóm”.

A portré szerzője kitér arra is, Magyar a Jobbik támogatását is elvárja, holott néhány éve szélsőséges nézetei miatta a parlamentből  is kisöpörte volna őket. Így következik a kérdés, miszerint a „nem nagyon náci párt” máris vállalható, ha a szükség úgy hozza?

A Jobbik nélkül nincs technikai váltás, így befogott orral is együtt kell működni. Az ideológia ugyanis most másodlagos, a fő cél a kormányváltás. Ezt a Szél Bernadettéknek is meg kellene tanulniuk. Ha visszaáll a demokratikus jogrend, akkor majd újra vitázhatnak ideológiai alapon is a pártok.

-válaszolt a felvetésre Magyar György.

Sokan kritizálják Magyart, hogy többet látni a tévében, mint a tárgyalóteremben, sztárügyvédnek tartják, de ez szerinte csak a szakmából jövő irigykedés. „Olyan vagyok a jogi pályán, mint Szilágyi Tibor színész a sajátján.” A sztárügyvéd jelzőt pedig Torgyán találta ki magára, már az is marhaság volt, mondta. De azt elismeri, szereti, ha figyelnek rá, ha közönség előtt produkálhatja magát. „Ez exhibicionizmus.”

Ügyfele Simicska Lajos is, aki a G-nap után hívta fel az ügyvédet, amikor az első rúgásokat kapta médiabirodalma. Elgondolkodott azon, szabad-e Simicska mellé állnia, de arra jutott, hogy elsősorban ügyvéd vagyok, és a Mahirt ért joghátrányokat kell kiegyenlítenem. Simicska személye harmadrangú kérdés.” De a NER ügyvédje semmi pénzért nem lenne.

Vezető kép: MTI/CZEGLÉDI ZSOLT

(forrás:pestisracok.hu)

A magyarok többsége továbbra is aggódik az illegális bevándorlás miatt – megint hazudtak a liberális felmérő kutatók

Tömény agyhalál – Uniós bírálóbizottság: Székesfehérváron túl sok a fehér és kevés a migráns