in ,

Agyhalál kategória – Külhoniakat gyaláz a jobbikos tábor – hú de nemzetiek! Inkább trollok!

A hozzászólók a pártportálon támogatják Gyurcsányt

Külhoniakat gyaláz a jobbikos tábor

 

Mocskos férgeknek, román patkányoknak nevezik a Jobbik szavazói a határon túl élő magyarokat, mindezt ráadásul a párt saját portálján, az Alfahíren. A nyomdafestéket is alig tűrő hozzászólások Gyurcsány Ferenc ötlete nyomán születtek, miszerint vonják meg a külhoniak szavazati jogát; a legtöbben egyetértettek a volt miniszterelnökkel.

 

Hiába állítja a Jobbik, hogy nem vonnák meg a határon túl élők szavazati jogát, a párt támogatói a legalpáribb stílusban támadják a külhoniakat és fejezik ki nemtetszésüket az őket illető jogokról. Mindezt ráadásul a Jobbik saját internetes portálján, az Alfahíren teszik.

A sok esetben nyomdafestéket nem tűrő hozzászólások azután kezdtek ömleni, miután az Alfahír beszámolt róla, hogy Gyurcsány Ferenc bejelentette: aláírásgyűjtésbe kezdenek, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon. A cikk alatti kommentekben azután a jobbikos tábor tanúbizonyságot tett arról, hogy lényegében ugyanolyanok, mint Gyurcsány hívei.

Fotó: Havran Zoltán

Velük van baja az egykor radikális mozgalom híveinek

Bár többen azt állítják, nem szívelik a volt szocialista kormányfőt, egyetértenek a javaslatával, és megdöbbentő kifejezésekkel illették a külhoniakat. „Moslék román, hány százalékotok szavazott a cigányra? Milyen jogon mersz te ide szavazni, mi, román? […] Ki nem sza…ja le, hogy mennyien vagytok? Ne szavazzatok ide, ti moslék kommunista nyalók! A pénzért mindent!!! Olyanok vagytok, mint a cigók!” – olvasható az egyik hozzászólásban.

Másikuk azt írja: „Mersz pofázni, román, mikor a fajtád szinte minden tagja a Fideszre szavazott? 2014-ben miattatok lett meg a kétharmad! Te sem vagy magyar, moslék! Közöd nincs ehhez az országhoz!” Volt olyan álláspont, amely szerint az állampolgárságot is el kellene venni a külhoniaktól.

A határon túliak féregnek, mocsoknak, patkánynak nevezése érdekes módon nem volt elég az Alfahírnek ahhoz, hogy éljen azon jogával, hogy a durva bejegyzéseket letiltsa.

Az alfahíres kommentekből válogatást közölt közösségi oldalán Borbély Zsolt Attila, a Jobbik korábbi nemzetpolitikai kabinetjének vezetője is, aki úgy fogalmazott: „Eltávolodott a párttól Bíró András Zsolt, Tóth Gy. László, Raffay Ernő, Vincze Gábor, Lovas István és még sorolhatnám a markáns, az egész Jobbiknál a nemzet asztalára nagyságrenddel többet letevő, 10-15 kötetes szerzőket, jött helyette a gyurcsányista, fröcsögő, románozó, moslékozó aljanép.

Valami azt súgja, hogy nem ez volt a cél… Az áldott emlékű Pongrátz Gergely, aki erre a jól induló, hitelesnek tűnő csapatra hagyományozta a lyukas zászlaját, forog a sírjában.”

A legtöbb mocskolódó megjegyzés egyébként már azelőtt napvilágot látott, hogy a Jobbik – az ellenzéki pártok közül utolsóként – véleményezte Gyurcsány ötletét, amelyet minden ellenzéki párt elutasított.

„A Jobbik nem vonná meg a szavazati jogot határon túli testvéreinktől” – közölte lapunk megkeresésére a párt sajtóirodája pár napja, de úgy tűnik, támogatóik nem tekintik nemzettestvéreknek a külhoniakat.

Igaz, az utóbbi hónapokban a Jobbik sem riadt vissza attól, hogy lekicsinylően beszéljen a határon túliakról. Emlékezetes: Szotyori-Lázár Zoltán, a párt szolnoki elnöke úgy beszélt az erdélyiekről, mint elhülyülésre hajlamos, üveggyönggyel megvásárolható emberekről.

Az Erdélyi Magyar Ifjak az idei táborukba már meg sem hívták Vona Gábort, aki egyébként annak idején nem szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt.

 

(Gabay Dorka, magyaridok.hu)

Erről megint miért nem hallunk szinte sehol semmit???? – Ötezer hatvanöt év feletti ember kap számítógépet

Megbaszná a rendszert Csintalan Sándor