in ,

AGYHALÁL – Így manipulál az SZDSZ házi közvélemény-kutatója

Az egykori SZDSZ utódszervezeteként funkcionáló Republikon Intézet arról számolt be, hogy „méréseik” szerint 2017 nyara óta most a legalacsonyabb a Fidesz támogatottsága. A vészjósló szalagcímek mögött vélhetően tudatos manipuláció húzódhat meg.

 

Figyelő friss elemzésében rántja le a leplet az SZDSZ házi közvélemény-kutatójának hazugságairól. Ismeretes, minap azt mondták, hogy komoly bajban vannak a kormánypártok, mivel állításuk szerint két hónapja zuhan a Fidesz-KDNP támogatottsága.

Figyelő szerint érdemes jobban szemügyre venni a számokat, ugyanis azokból világosan látszik, hogy tudatos politikai manipuláció állhat a „kutatás” hátterében.

Ugyanis miközben elképesztő visszaesésről ír a Republikon Intézet, a mostani „kutatásával” csupán beállt a sorba: a korábban irreálisan magas, közel 60 százalékos szint helyett most 48 százalékos várható listás eredményt jósolnak. Érdemes emlékezni, hogy 2014-ben 44 százalékos listás eredménnyel szerzett a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti felhatalmazást.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A korábbi irreálisan magas bázisérték miatt az SZDSZ-es utódszervezetként funkcionáló Republikon mostani „méréséről” úgy lehet beszámolni az ellenzéki sajtótermékekben, miszerint „megroggyant” a Fidesz.

Nem ez az első eset, hogy a balliberális megrendelésekből élő cégnek érdekes „kutatásai” látnak napvilágot. Korábban a 888.hu képekkel alátámasztott cikkében arról számolt be, hogy a Republikon Intézet 2016. májusi „elemzésében” egymásnak ellentmondó számokat hozott nyilvánosságra. Annál az esetnél is ugyanaz volt tapasztalható a Republikon Intézet „mérései” kapcsán, mint most. Ahogy akkor írtuk, nehezen hihető, hogy a Republikonnál 8 százalékot zuhant egy hónap alatt a kormánypártok támogatottsága a pártválasztók körében, miközben más közvélemény-kutató cégek már hónapok óta 40 százalék körül mérték akkoriban a Fidesz-KDNP-t.

(forrás: Oláh Gellért, 888.hu)

A baloldal már a Financial Times szerint is elveszítette a választók bizalmát

BRÉKING! – Békemenetre hív a CÖF legújabb videója!