in ,

Agyhalál – Gulyás Márton ezt benézte: szerinte Ronald Reagant meggyilkolták, miközben tüdőgyulladásban halt meg

„Megnéztem, a gyilkosa még él, tavaly szabadult” – fogalmazott Reagan merénylőjével kapcsolatban.

Gulyás Márton az amerikai utazásáról egy hírlevélben számolt be.

Gulyás üzenetében kifejtette, hogy egy olyan hotelben szállásolták el, ami kifejezetten ismerős volt neki. „A második alkotmánykiegészítés sajátosan pikáns lezárásaként, ahogy hazaértünk a hotelünkhöz, rájöttem, hogy miért volt mindeddig annyira ismerős az épület” – fogalmazott. Hozzátette: „ Itt lőtték meg 1981-ben Ronald Reagen elnököt – annál a bejáratnál, ahol két nap óta közlekedünk ki és be az épületbe. (Megnéztem, a gyilkosa még él, tavaly szabadult. Legújabban saját Youtube-csatornájára tölti fel egyszál gitárral készített feldolgozásait és saját számait. El tud képzelni bárki ennél amerikaibb dolgot?)”

A hírlevéllel kapcsolatban több dologra is ki kell térjünk. Először is az, hogy Gulyásnak nem sikerült helyesen leírnia az egykori amerikai elnök nevét, még betudható egy gépelési hibának, azonban az egész pikantériája, hogy

Gulyás szerint Reagan gyilkosa mind a mai napig él.

Ez azonban nem teljesen így van, sőt! Tény és való, hogy Ronald Reagan ellen megpróbáltak merényletet végrehajtani. Két hónappal hivatalba lépése után, 1981. március 30-án egy New York-i elmebeteg taxisofőr, John W. Hinckley merényletet követett el ellene. A támadás során Reagan tüdeje megsebesült, és két rendőr könnyebben, James Brady Fehér Ház-i szóvivő viszont súlyosan megsérült: lebénult, 2014-ben pedig a sérülés előidézte komplikációk miatt halt meg.

Az amerikai elnököt azonban nem John W. Hinckley ölte meg, Reagan túlélte az 1981-es merényletet, és csak 2004. június 5-én egy tüdőgyulladás következtében, 93 évesen vesztette életét. A merénylő, Hinckley egyébként még él, büntetését pedig már letöltötte.

 

 

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Hont András kőkeményen megtrollkodta Gyöngyösi Mártont – Széder-esten voltunk zsidót listázni

Alakul a tajvani balhé is – Több tucat kínai repülőgép hatolt be Tajvan légvédelmi zónájába