in , ,

Agyhalál – Felütötte a fejét a tbc Münchenben a migránsok miatt

A bajor város egyik olyan iskolájában, ahol főleg migránsok tanulnak, több diák és egy tanár is tuberkulózist kapott.

 

A fiatal bevándorlókat a munkaerőpiacra felkészíteni hívatott intézményben nyilvánvalóan megugrott a tbc-s megbetegedések száma — írja a Focus.

Január óta hat diákról és egy tanárnőről is kiderült, hogy tuberkulózisban szenved. A tbc, vagy tuberkulózis, magyarul gümőkor a 20. században és azt megelőzően a világ legelterjedtebb, legtöbb halálesetét okozó betegség volt. A 21. századra eljutottunk oda, hogy a fejlett világból szinte eltűnt ez a kór, Európában csak a Kárpátokon túl fordult elő nagyobb számban, azonban a világ szegényebb részein, így Ázsia egyes részein és Afrikában manapság sem ritka betegség.

A 2015 óta tömegével Európába érkező migránsoknak köszönhetően az öreg kontinensen is egyre több ilyen megbetegedés fordul elő, jó példa erre ez a legfrissebb németországi eset.

A Focus is felhívja rá a figyelmet, hogy Németországban 2015 óta folyamatosan növekszik a tbc-s megbetegedések száma. Ennek ellenére az iskola vezetése óvva int attól, hogy politikai következtetéseket vonjanak le az esetből, szerinte a helyiekre egyáltalán nem jelent veszélyt a tbc.

(forrás:  Pörge Béla, 888.hu)

TOTÁLIS CSICSKULÁS – A Jobbik végleg tönkrement: már ünnepelni sem mernek

(18+) Így gyalázták a két gyermekes Jurák Katát a liberálisok a választási kampány alatt