in , ,

AGYHALÁL – Feltüzelt ifjúkommunisták akarták szétverni az AfD bevándorlás-ellenes tüntetését

A nacionalistának bélyegzett AfD tartott kormányellenes felvonulást vasárnap Berlinben

A nacionalistának bélyegzett AfD tartott kormányellenes felvonulást vasárnap Berlinben, de az ellentüntetők számban felülmúlták őket – jelentették a hírügynökségek. A fővárosban tucatnyi helyen ellentüntetést tartottak radikális baloldali fiatalok, az összecsapásokat az erős rendőri jelenlét akadályozta meg.

A rendőrség adatai szerint az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt mintegy ötezer híve vett részt a menetben.  Komolyabb incidensek nem történtek, de egyes helyeken a rendőrség könnygázzal tartotta távol egymástól az AfD tagjait és az ellentüntetőket. A felvonulást kormány-, Európai Unió és iszlámellenes jelszavakkal hirdették meg.

A résztvevőket buszok hozták az ország több pontjáról Berlin főpályaudvarához, ahonnan a Brandenburgi kapuhoz meneteltek a jobbára idős emberek. Felirataikon azt követelték, hogy mondjon le Angela Merkel kancellár, aki szerintük a felelős egymillió illegális bevándorló Németországba érkezéséért. Egy másik plakáton az a felirat volt, hogy iszlám nélküli Németországot akarnak.

A fővárosban tucatnyi helyen ellentüntetést tartottak radikális baloldali fiatalok. A rendőrség szerint ezeken összesen 20-25 ezren vettek részt. Több alkalommal a “nácik kifelé” jelszót skandálták. Az összecsapásokat az erős rendőri jelenlét akadályozta meg.

Az Alternatíva Németországnak a német parlament harmadik legnagyobb és az ellenzék legerősebb pártjává vált a tavalyi választásokon, amelyeken elnyerte a szavazatok 12,6 százalékát.

Forrás: MTI; fotó: breitbart.com

(pestisracok.hu)

Benkő Tibor: A légierő prioritást élvez

HOPPÁ – Orbán Viktor felkérte Tarlóst főpolgármester-jelöltnek