in ,

Agyhalál – Európa legpocsékabb, leghitványabb főpolgármestere még több biciklit és még több bicikliutat akar

A főpolgármester a kerékpározás világnapja alkalmából osztotta meg közösségi oldalán, mennyire jól áll biciklizés szempontjából Budapest

A főpolgármester a kerékpározás világnapja alkalmából osztotta meg közösségi oldalán, mennyire jól áll biciklizés szempontjából Budapest, állítása szerint rekordmennyiségű kerékpáros van az utakon. 

Karácsony Gergely elismerte, nagyon megosztó lett a téma mostanában, hiszen a választás után közvetlen dobta be a közéletbe, teljesen le akarja zárni az autósok elől a Pesti alsó rakpartot. A nemzetközi kerékpáros világnap alkalmából a főpolgármester úgy fogalmazott, hogy az autósok is jobban járnak, ha több biciklis lesz a városban. A városvezető erre abból következtetett, hogy idézem “minél többen ülnek nyeregbe, annál többen hagyhatják otthon a slusszkulcsot, így annál kevesebb lesz az autó az utakon, emiatt autóval is könnyebb lesz a haladás”.

Ez pedig az egész város érdeke

– írta Karácsony, aki szerint a tavalyi eredményhez képest 38 százalékkal nőtt a biciklivel közlekedők aránya Budapesten.

 

 

A főpolgármester szerint 2008 óta drasztikusan megnövekedett az autók száma Budapesten és valamilyen alternatív megoldást kell találnia erre, ugyanis véleménye szerint a város nem bír el több autót. Így az utak lezárása nagyon racionális megoldás:

Arra bíztatok tehát mindenkit, hogy amikor csak tehetik, minél többen válasszák az autó helyett a bringát vagy egyéb közlekedési eszközt, mert a még több autó mindenkinek rossz – az autózóknak a legrosszabb – a még több bringa viszont mindenkinek jó, azoknak is akik soha nem bicajoztak

– zárta posztját.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Varga Judit: magyarnak lenni dicsőség és felelősség!

Vége! Megbukott a balos libsi észt kormánykoalíció