in ,

Agyhalál – Akcióban a baloldal: megfelezik a józsefvárosi kukák számát – pénzmegvonásra hivatkoznak

Összesen háromezer kukát szerelnek le Budapesten a kormányzati elvonásokra, gazdaságosságra és környezettudatosságra hivatkozva.

„A fővárost érintő kormányzati elvonások miatt idén csaknem 2 milliárd forinttal csökken a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. költségvetése, emiatt a cég a 11 ezer budapesti kukák nagyjából negyedét leszereli” – írja a Józsefváros.hu. A 444 megírta: A nyolcadik kerületben drasztikus lesz a kukacsökkentés, a háromezer leszerelendő kukából 214-et ebből a kerületből visznek el, vagyis szinte lefelezik a kukák számát, mivel Józsefvárosban 518 köztéri szemetes található. Érdemes megjegyezni, hogy az egyik legszemetesebb kerületről van szó.

A Józsefváros.hu kérdésére, hogy mi alapján szerelik le a kukákat, az FKF illetékese azt válaszolta, hogy „a járványhelyzet sajátosságai – kijárási korlátozás, turisták elmaradása – miatt kihasználatlan edényeket szerelik le”. Ehhez hozzátették, hogy a „környezettudatos, urbanizációs trendek” miatt amúgy is „kevesebb hulladék keletkezik a közterületi kukákban”.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Ilyen médiazajban kevés a Fidelitas egy-egy akciója! Több akciót!

Hoppá! Csaknem háromszázezer fiatal munkavállalót érint az szja-mentesség