in ,

Agyhalál – A pillanat, mikor Vona Gábor a keresztények helyett a muszlimokat választotta

Másfél évtizede tart a Jobbik vezérének az iszlám vallással folytatott románca

A pillanat, mikor Vona Gábor a keresztények helyett a muszlimokat választotta

Az Origo bukkant rá egy korábbi Hetek-cikkre, mely alaposan összefoglalta a meghasonlott Jobbik-vezér és az iszlám vallás kapcsolatát. A lap azt írta, hogy Vona Gábor mindig is kiállt a muszlim érdekek mellett. Emiatt már 2003-ban elfogadta a palesztin nagykövetség egyik munkatársának a meghívását és el is látogatott Jemenbe, ahol az arab konferencián beszédet mondott.

Ez időben a Jobbik még nem is létezett, csupán a Jobboldali Ifjúsági Közösség működött. Vona Gábort nem igazán izgatta, hogy a rendezvényt a jemeni Baath Párt rendezte. Akinek ismerős a név, nem véletlen, hiszen ez a párt testvérszervezete az iraki Baath Pártnak, melynek vezetője az iraki diktátor Szaddam Husszein volt.

A meghíváson Vona Gábor egy Izrael-ellenes és a független palesztin államot támogató beszédet mondott.

Vona Gábor már ekkor fittyet hányt a keresztényekre és szimpátiáját az iszlám felé fordította. A Barikád nevű jobbikos lapban például azt írta, hogy „az Egyesült Államok monopolizálta világ remélhetőleg a végóráit éli. Képtelen lesz többfrontos harcra Kínával, Oroszországgal, az Irán vezette muszlim világgal és Latin-Amerikával. Ez utóbbival sokat nem tudunk kezdeni, de az első három felé igenis találnunk kell utat.”

Latin-Amerikában él a katolikusok csaknem fele, tehát Vona helyettük inkább a siíta Iránnal barátkozna.

Azonban itt még messze nem ér véget a Jobbik-vezér muszlim-őrülete. Tíz éve, 2008. október 23-án, a szabadság és a forradalom ünnepén mondott beszédében választási megfigyelőket kért a 2009-es EP-választásokra Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnöktől. Az Origo azt írja, hogy az iráni Forradalmi Gárda segítségét is kérte.

Tehát, az uniós választásokra Vona egy siíta vallási diktatúrától kért megfigyelőket.

A Jobbik parlamentbe kerülése után létrehozták a IV. Béla-tervet, mely a végsőkig szorgalmazta az iráni és a török kapcsolatokat.

Később, 2011-ben Vonáék tartottak egy béketüntetésnek álcázott antiszemita csődületet, ahol harcosan védték a szíriai kormányt és tiltakoztak az Irán elleni szankciók és a nyugati, Vona szerint „cionista” érdekek érvényesítése ellen.

A zsidógyűlölet itt még nem ért véget:

  • 2010 őszén egy konferencián Simon Peresz korábbi izraeli vezető „felvásárlási szándékáról” és az izraeli, „ingatlanokkal kapcsolatos bűnügyekről” beszélt, a zsidó államot pedig népirtónak nevezte.
  • 2013-ban Törökországba utazott a pártelnök, ahol a jobbikosokat is meglepte, hiszen az iszlámot az emberiség utolsó reményének nevezte a globalizáció és liberalizmus sötétségébeb, sőt a kereszténységgel szemben az iszlám hitnek tulajdonított nagyobb közösségi-kohéziós erőt. Vona Törökországban törökül tett hitet Allah mellett.

A Mandiner hozta nyilvánosságra csütörtökön azt a felvételt, ahol Vona látható, amint épp muszlim közönsége előtt törökül azt mondta, hogy „Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól.”

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Példaképnek nevezte az Orbán Viktor vezette Magyarországot az olasz Északi Liga főtitkára

Csicska Karácsony egy köpönyegforgató