in ,

Agyhalál – A Momentum megint sivalkodik – Álbalhéból áltüntetés – A CEU után a Momentum is ultimátumot adott a kormánynak

Hihetetlen gyorsasággal reagált Momentum a CEU körül újra kirobbant álbalhéra

Hihetetlen gyorsasággal reagált Momentum a CEU körül újra kirobbant álbalhéra, vagyis arra a kabaréba illő szereptévesztésre, mikor Michael Ignatieff azzal fenyegette meg a magyar kormányt, hogy ha nem sikerül egy hónapon belül megegyezni az egyetem ügyeit illetően, akkor Soros György intézménye Bécsbe költözik (aztaa!).

Ez persze távol van az igazságtól, hiszen a bécsi kampuszt mindenképpen megnyitják hamarosan, valójában csak arról van szó, hogy mely tárgyak maradnak, illetve kerülnek át a nálunk jóval fejlettebb, haladóbb és toleránsabb Nyugatra, ahol nem mellékesen még a gender-szak is divatos. A csillogó szemű fiatalok a tényekre fittyet hányva töltötték meg a CEU előtti teret (illetve kicsit odébb, a kedvenc szórakozóhelyükhöz közelebb), hogy ismét igazságot szolgáltassanak egy igazságtalan világban még a péntek esti fenszikocsmázás előtt, ahol majd elmondhatják, ismét jelentős dolgot cselekedtek.

 

 

A diákoktól még tegnap megtudtuk, hogy a hangulat keserédes, ami magyarra lefordítva annyit jelent, hogy annyira azért nem rázta meg őket a hír, hiszen a most futó évfolyamoknak még biztonságban van a budapesti amerikai diploma, a külföldieknek meg valójában teljesen mindegy, hogy a következő beiratkozás után Bécsbe, vagy Budapestre mennek tanulni, bár tény, Bécs jóval drágább. Mindez persze teljesen mindegy, hiszen újabb remek alkalom adódott arra, hogy lehessen egy öblösen orbánozni, és meg lehessen állapítani, hogy a kormány az oktatást szándékosan zülleszti le, hogy ellehetetlenítse a fiatalokat, hogy azok később hajléktalanok legyenek, akiknek majd a rezsim rendőrei elégetetik a családi fotóit, és vasmarokkal rángathatják ki a remegő kezükből a régi szerelemeiktől kapott utolsó salátás búcsúlevelet.

 

Annak alapján, amit a tüntetés Facebook eseményének leírásában megfogalmaztak, nem kétséges, hogy ők valóban így látják a helyzetet. A Momentum szerint a kormány célja, hogy elüldözze a fiatalokat az országból, ezzel pedig elüldözze a tudást is, sőt, magyarok százezreit akarja elküldeni. Hogy ezt mire alapozzák, nem világos, ahogy az sem, hogy mely egyéb egyetemeket lehetetlenít el a kormány (a CEU-t sem lehetetleníti el, csupán bizonyos szabályok betartására próbálja kötelezni), ugyanis ez is benne van a forradalomba szólító szövegben, ahogy az is, hogy itt bizony „senki  nincs biztonságban”. A rendezvényt – ahol kábé ezer-ezerötszázan lehettek – Berg Dániel nyitotta, aki a következő forradalmi gondolatot találta megfelelő expozénak:

Fontos megmutatunk, hogy vannak még emberek ebben az országban, nem is kevesen, akik értékként tekintenek erre az egyetemre, és az itt végzett tudományos munkára is.” 

 

Szerinte a mostani politikai rezsim politikai okokból túszul ejtette ezt az egyetemet és közellenségnek kiáltotta ki, mert itt nem ugyanazokat az elveket vallják, mint amit ők vallanak. A szabályok betartásáról nem beszélt. Véleménye szerint a kormány nem Soros György ellen, hanem a kritikus gondolkozás és az igazság ellen küzd. Az érdekfeszítő beszédek közben nem volt könnyű azon gondolkozni, vajon a Momentum miért nem pattant rá a kárpátaljai magyarok elleni neonáci támadásokra, miközben a magyarok sorsára különösebb hatást nem gyakorló CEU-t azonnal a szárnyaik alá vették.

Kábé ezerötszázan szorultak be a szűk Zrinyi utcába. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

November 16-án megint tüntetnek

Maga a tüntetés hasonló „meglepetésket” hozott. Fekete Győr András kifejtette, Orbán Viktor érdeke az, hogy a magyarok ne csak dolgozni, hanem tanulni is külföldre kényszerüljenek, hiszen milyen logikus, ez az ország érdeke. A Momentum vezére szerint manapság Széchenyi István is csak egy átlagos közgazdász, okoskodó lenne az Orbán-kormány szemében, a miniszterelnököt pedig hatalomtechnikusnak nevezte. Később sokat beszélt magáról és a CEU-val kapcsolatos élményeiről. Megtudtuk, ő külön engedéllyel látogathatta a CEU könyvtárát, ami azért érdekes, mert egy átlagos egyetemista csak simán beiratkozik. Neki már akkor is speciális igényei lehettek. A Momentum elnöke bejelentette, hogy mivel december 1-ig tehetnek még valamit a CEU-ért, ezért félúton, november 16-án újabb tüntetést szerveznek a Szabadság térre, remélhetőleg több tíz részvevővel. Hogy miért ennyire fontos, hogy Magyarországon egy amerikai vállalkozás is adhasson diplomát, ne csak egyetem, és miért nem egyetem a CEU (nem keverendő a KEE-mel, ami valóban egyetem, viszont magyar), arra félő, hogy sosem kapunk választ. De legalább a Momentumnak megint van egy témája, amihez nem értenek.

Soros-féle politikai blöff – mondta a kormányszóvivő csütörtökön, a CEU sajtótájékoztatójára reagálva. Az egyetem pontosan ismeri a magyar szabályozást, amelyek szerint működhetne, a tényleges megfelelés helyett azonban politikai blöff a válasz – tette hozzá. Kovács Zoltán a további tárgyalásokra vonatkozó kérdésekre válaszolva azt mondta, inkább azokkal a tényekkel kellene a CEU-nak foglalkoznia, amelyeket “már ezerszer közöltek velük.

 

(forrás: Dezse Balázs, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Jönnek! – Puskaporos a hangulat a bosnyák-horvát határon (videó)

Egy zakkant nő – Karafiáth szerint az Orbán-rezsim rosszabb, mint a Kádár-rendszer. Tényleg?