in ,

AGYHALÁL – A liberálisok most a liberális kulturális diktatúra elleni tiltakozás ellen tiltakoznak

Elképesztő

Gajdics Ottóhoz, a Magyar Idők főszerkesztőjéhez címzett levelükben tiltakoznak a lap „Így népszerűsítik a kommunizmust állami pénzből”-című cikke miatt a magukat felelősen gondolkodó és cselekvő polgároknak mondó kritikusok és művészettörténészek, akik a Kassák Múzeum kiállításának apropóján keltett indulatokat kívánják meglovagolni.

A Magyar Időkben Szakács Árpád által írt cikksorozat miatt háborgók szerint a szerző műve minden modort, jó ízlést és érzést nélkülöz. A tiltakozók nem értik, hogy a lapban miképp jelenhetnek meg olyan írások, amelyek feljelentő és csak egy bakancsrúgáshoz hasonlítható hangneme az ötvenes évek pártsajtóját idézi.

 

 

Elfogadhatatlannak tartjuk azt, ahogy egy, a kultúra ügyeiben tájékozatlan, a képzőművészethez, az irodalomhoz, a színházhoz egyáltalán nem értő, kritikusként alapvető szakmai hibákat vétő szerző szisztematikusan félreértelmez műveket, kiállításokat, előadásokat. Megdöbbentőnek és rendkívül károsnak tartjuk, hogy Szakács így született írásait egyes olvasók tényfeltárónak minősíthessék, és ennek alapján ítéljenek meg a magyar kultúráért évek vagy éppen évtizedek óta aktívan dolgozó alkotókat és intézményvezetőket. A Rákosi-kort idézőnek látjuk azt, hogy e szövegek – mint politikai célból született feljelentések – érvként működhessenek a kulturális politika irányítói kezében – írták a nyílt levél szerzői.

 

 

(forrás:pestisracok.hu)

APA KEZDŐDIK! – Soros civiljei nem vesznek el, csak átalakulnak – Újabb tüntetéshullám kezdődik a Parlamentnél

Hagyjuk az isiászt, gint vedel Juncker a bizottsági üléseken