in ,

Agyhalál a DK-nál – Megint a Zorbán a hibás – Megy fel a tojás ára

Teljes agyhalál

Vannak pillanatok, amikor a piac liberális mindenható szentsége nem szentség. Általában a szentségtelen piac narratívája akkor lép életbe, ha nem a libernyákok kormányoznak. Ilyenkor minden piaci ármozgás, emelkedés a Zorbán hibája. Zorbán miatt megy fel a hal, a tojás, meg a hús ára, sőt miatta van 40 fok meleg nyáron, és ő tehet a szélviharokról is: Orbán erejű szél. 

 

Barkóczki Balázs (DK), vagy ki a tököm jött elő a legújabb dörgedelmes MTI-nek is kiadott nyilatkozatával, miszerint az emberek mélyszegénységben élnek, mert úgy emelkednek az árak, ahogy még soha. A DK-s szektatag nyivákolása odáig ment, hogy a Zorbánnak köszönhető még a tojás árának az emelkedése is. Nem, nem érdekes, hogy a piac, és nem a kormány határozza meg az árakat, nem baj, ilyenkor a Zorbán a hibás. Más tészta, hogy egyébként az Orbán-kormány csökkentette a hal, a tojás és más fogyasztói cikkek áfáját, hogy évről évre ne emelkedjenek annyit: tehát a beavatkozás mégis valamilyen szinten megoldható. Ettől még a kereskedők emelhetik az árakat: rossz termés, fagy, egyéb piaci történések hatására.

Barkóczki, ez a hülye pl. a tojás brutális árának emelkedéséről hazudozott és Zorbánozott egy jót.

Így néz ki ez a hülye:

Barkóczi Balázs: Lassú, drága és járványügyi kockázatot jelent a jelenlegi  tesztelés - A DK ingyenes koronavírus-tesztet követel! | OLKT.net

Ő az európai ellenzék.

 

 

Nos, akkor nézzük a tojás árakat (KSH):

2020 január: 419 ft / 10 db.
2020 július: 434 ft / 10 db.
2020 december: 442 ft / 10 db.
2021 február: 442 ft / 10 db.

Ez még barátok közt a 6%-ot sem éri el! Milyen brutális emelkedés, elvtársak?

Aztamindenit: 20 ft-tal drágább 10 tojás tavalyhoz képest! Tehát egy tojás ára 2 Ft-tal emelkedett 1 év alatt. Igen, és? A bérek meg kb. minimum 10%-al, tehát összességében a tojás ára 4%-al olcsóbb az átlagbéremelkedéshez képest! De persze ezt így összehasonlítani matematikailag is badarság, sokkal nagyobb mértékű a bérek emelkedése számszerűleg, mint a tojás árának magához képesti növekedése.
Arról nem is beszélve, hogy a benzin adómértéke brutálisan csökkent a világpiaci áremelkedés miatt a kormánynak köszönhetően, hogy ne legyen olyan nagy mértékű az áremelés. Barkóczki elvtárs erről persze nem beszél, mert ő addig keresgéli a szelektív adatokat, hogy találjon valamit, ami rossz, amit aztán majd a kormányra rá lehet zúdítani.

Hadovál még viszont a szörnyű INFLÁCIÓRÓL a DK-s szektatag! Igen?
3.6% volt az infláció, idén is annyi várható! Az pedig a közgazdasági szempontból is az ideális érték! Maradjunk ennyiben. Brutális infláció az, amikor az átlagemelkedés 8%, ami a Gyurcsányék idején volt. Na, az már nem ideális, csak akkor még nem volt DK-sem, meg Barkóczki Balázs sem, hogy itt pofázzon hülyeségeket.

Barckózki: ülj le fiam, EGYES! Most pedig hozd ki az ellenőrződet!

 

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg a barátaiddal is!

 

 

Philip: papírja van az ellenzéknek róla, hogy oltásellenes – Videó

Bayer Zsolt nagyon kiakadt egy ostoba osztrák miatt: kérdések Franziska Tschinderlének