in , ,

A Várban élő magyarok totál felháborodtak: felszólították a Deutsche Welle-t propagandafilmje korrigálására

A VÁRBAN ÉLŐ LAKOSOK SZERETIK ÉS ÖRÜLNEK A MEGÚJULÓ ÉPÜLETEKNEK

A Budavári Lakosok Szövetsége levélben szólította fel a Deutsche Welle szerkesztőségét, hogy korrigálja a budai Vár felújításával kapcsolatos riportját, és az igazságnak megfelelően járjon el. Hangsúlyozták: felháborító, hogy egy olyan ország közszolgálati médiája tesz közzé a Vár rekonstrukciós munkálatait hamis színben feltüntető riportot, amely nagyrészt a rombolásokért felelős.

A Budavári Lakosok Szövetsége megdöbbenéssel értesült a Deutsche Welle Magyarországot lejárató riportfilmjéről, és benne az I. kerület balliberális polgármesterének, V. Naszályi Mártának a nyilatkozatáról is – olvasható az egyesület közösségi oldalán. A szervezet a német állami televízió szerkesztőségének küldött levelében hangsúlyozta:

a Budavári Lakosok Szövetsége felháborítónak tartja, hogy a riport olyan látszatot kelt, mintha a magyar kormány a budai Vár helyreállításával a náci Németország általi megszállás korát és az akkori viszonyokat akarná restaurálni Magyarországon.

Véleményük szerint súlyos hiba a királyi vár felújítását összemosni a világháborús történésekkel, és megbotránkoztató, hogy éppen egy olyan ország közszolgálati médiája tesz közzé a Vár rekonstrukciós munkálatait hamis színben feltüntető riportot, amely a II. világháború kirobbanásáért és a rombolásokért nagyrészt felelős. Az I. kerületi lakosok érdekeit képviselő szervezet továbbá kijelentette:

minden alapot nélkülöz az a megállapítás is, hogy zsidóüldözés van Magyarországon, emellett pedig azt a közlést is cáfolták, hogy a budai várkerület a felújítások miatt élhetetlenné vált.

A Budavári Lakosok Szövetsége leszögezte: a budai Várban élő lakosok szeretik és örülnek a megújuló épületeknek, az építkezések miatt pedig semmi hátrányt és zavart nem szenvednek. A szervezet ezért elvárja a Deutsche Welle-től, hogy a korrigálja a kisfilmet, az egyoldalú megítélés helyett pedig az igazságnak megfelelően járjon el.

 

Miként a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a magyar kormány budapesti építkezéseiről készített nemrég riportot a Deutsche Welle. A hazánkat lejárató riportfilm – V. Naszály Mártának, az I. kerület balliberális polgármesterének, Wágner Tamásnak, az MTI korábbi munkatársának, valamint Ungváry Krisztián baloldali történésznek „köszönhetően” –

azt sugallja, hogy a felújítás alatt álló budai Vár és a Kossuth tér a szélsőséges nacionalizmus bizonyítéka, ahol a 1944-es állapotok köszönnek vissza,

továbbá azt is elpanaszolják, hogy a Budai Várnegyedben zajló méregdrága építkezések miatt a környék az ott lakók számára lassan élhetetlenné válik. Rövidesen viszont

kiderült, hogy a Deutsche Welle manipulálta a civil megszólalók nyilatkozatait: Wágner Tamás szájába olyan mondatokat adott, amelyek nem hangzottak el,

továbbá egy holokausztszindrómában szenvedő lakos kijelentéseivel igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy Magyarországon napjainkban is zsidóüldözés zajlik.

 

 

(Elek Nikoletta, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Kamu Genya is forradalmi hevületben égett március 15-én – Te nagyonhülye, a magyarok békét akarnak, nem állandó harcot!

Apáti Bence Fegyőrt csicskít: Fekete-Győr kalandjai Észak-Koreában