in

A tünti nem hatotta meg a társadalmat – 3 millió felett a Fidesz tábora – Mutatjuk a pontos számokat

Hoppá!

ÁPRILIS 8. ÓTA TOVÁBB NŐTT A FIDESZ TÁMOGATOTTSÁGA

A parlamenti választás után is változatlanul őrzi előnyét a Fidesz–KDNP, a kormánypártok népszerűsége 50 százalék feletti a választási részvételüket biztosra ígérők között – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készített felméréséből. A kormánypártok tehát tovább tudtak erősödni a választási győzelmet követően. A teljes népességen belül 41 százalékos, tehát több mint hárommilliós a kormánypárti tábor, míg a többi párttal összesen 27 százalék, tehát csak kicsivel több mint kétmillió ember szimpatizál. Így elmondható, hogy nem igaz a kormányellenes tüntetők jelmondata, miszerint ők lennének többségben Magyarországon.

A legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve (a választási részvételüket biztosra ígérők potenciális pártpreferenciája) a Fidesz–KDNP-re 52 százalék szavazna. A kormánypártok tehát tovább tudtak erősödni a választási győzelmet követően. A Jobbikot a biztos szavazók körében 19 százalék választaná. Az MSZP–Párbeszéd-listára jelenleg tíz százalék, az LMP-re és a DK-ra egyaránt hat-hat százalék szavazna. A Momentum szavazataránya négyszázalékos, míg a Kétfarkú Kutya párté két százalék lenne a biztos szavazók körében.

A választásokat követően több ellenzéki politikus, illetve véleményvezér is a szerintük tájékozatlan vidéki embereket okolta a választási vereség miatt. Ez az attitűd az ellenzéki pártok szimpatizánsain is nyomot hagyott, a jobbikosok kétharmada (67 százalék), az MSZP- és a DK-szimpatizánsok háromnegyede osztotta ezt a véleményt (73, illetve 75 százalék). Rossz taktika lehet viszont az ellenzéki pártok részéről, ha a vereséget ezzel indokolják, mivel a magyarok kétharmada (65 százaléknyian) a vidéki emberekre nézve sértőnek találja ezt a kijelentést.

(Kiss Adorján, magyaridok.hu)

Újabb kérés az emigráló Schilling Árpádhoz – találtunk még valakit

KIFULLADTAK – Máris befuccsolt a május 8-i élőlánc+kormánytünti+Orbánbuktatás