in ,

A több­ség el­uta­sítja Vona isz­lám­imá­da­tát

A Szá­zad­vég Ala­pít­vány leg­fris­sebb köz­vé­le­mény-ku­ta­tása sze­rint a döntő több­ség el­uta­sítja Vona Gábor, a Job­bik el­nö­ké­nek isz­lám­mal kap­cso­la­tos mon­da­tait

A Századvég közvélemény-kutatása a Jobbik elnökének Allahhal kapcsolatos megnyilvánulásának megítélését vizsgálta a magyar választók körében.  A válaszadók több mint háromnegyede (78 százaléka) elutasítja Vona Gábor mondatait, 22 százalék nyilatkozott úgy, hogy elfogadja – írták.

A Századvég szerint a kutatás arra is rávilágított, hogy a pártelnök szavai még saját táborát is erősen megosztják: minden második Jobbik-szavazó elutasítja Vona Gábor szavait.

A többi párt támogatói között a kormánypárti szavazók 90 százaléka, a baloldali ellenzéki pártok szavazóinak 69-81 százaléka és a bizonytalanok 70 százaléka reagált elutasítóan a Jobbik elnökének iszlámmal kapcsolatos szavaira.

A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatását február 3. és 7. között ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú ember megkérdezésével végezte el az úgynevezett CATI-módszerrel.

Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna – olvasható közleményükben.
(ripost.hu)

Soros György – A gengszter, aki válságot generál, hogy abból hasznot húzzon

Apáti Bence – Horn Gábor esete a honfoglaló migránsokkal