in ,

A szocik áprilistól alulról szagolhatják a parlamenti küszöböt

Azzal, hogy közös listát állított ma az MSZP és a Párbeszéd, a parlamentbe kerüléshez az összes érvényes szavazat legalább tíz százalékát kell elérniük.

 

Azzal, hogy közös listát állított ma az MSZP és a Párbeszéd, a parlamentbe kerüléshez az összes érvényes szavazat legalább tíz százalékát kell elérniük. Érdemes megjegyezni, az MSZP decemberben a teljes népesség körében 8, míg a Párbeszéd 1 százalékon állt.

Az MSZP elnöke a sajtótájékoztatóján elhangzott kérdésre elmondta: a névsort Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke vezeti, aki a két párt közös miniszterelnök-jelöltje is lesz. Arról, hogy a listán hány helyet kapna a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt, Molnár Gyula közölte, a helyekről nincs még konkrét és végleges megállapodás, azon dolgoznak, hogy a következő parlamentben a Párbeszédnek önálló frakciója legyen.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A pártelnök elmondta, a listáról hivatalosan február 10-én – az MSZP kongresszusán – döntenek hivatalosan, de úgy tekintik, hogy a döntés politikai értelemben megszületett. Jelezte,

mindenki felé nyitottak az együttműködésre egészen február 16-án éjfélig.”

Mint ismert, a hivatalos kampány a választást megelőző 50. napon, azaz február 17-én indul. Az országgyűlési választás kiírását az MSZP elnöke úgy kommentálta:

a startpisztoly eldördült. Az MSZP és a Párbeszéd készen áll arra, hogy április 8-án mindent megtegyen azért, hogy Magyarországon kormányváltás legyen.”

A nap folyamán egyébként egyeztetett az egyéni jelöltállításról az MSZP, a DK és az Együtt elnöke. A Gyurcsány Ferenc DK-elnök irodájában tartott egyeztetésről egymásnak ellentmondóan nyilatkozott az MSZP és az Együtt elnöke. Juhász Péter azt mondta, hogy a DK-val ellentétben az MSZP nem nyitott a koordinációra. Molnár Gyula viszont úgy vélekedett: csak informális megbeszélést tartottak, ahol semmi nem dőlt el. Gréczy Zsolt DK-szóvivő azt mondta a várakozó újságíróknak, hogy Gyurcsány Ferenc nem nyilatkozik a megbeszélésről.

(forrás:Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Agyhalál – Verhofstadt megint sivalkodik

HOPPÁ! – Január 30-án találkozhat az osztrák kancellárral Bécsben Orbán Viktor