in ,

A saría összeegyeztethetetlen az európai demokratikus értékrenddel

Az iszlám és a zsidó-keresztény kultúra, értékrend találkozása ma is konfliktushelyzetek forrása lehet

Az iszlám és a zsidó-keresztény kultúra, értékrend találkozása ma is konfliktushelyzetek forrása lehet – jelentette ki a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója. Incze Nikoletta azzal a hírrel kapcsolatban beszélt erről, hogy Franciaországban nem kapta meg az előzetesen jóváhagyott állampolgárságot egy algériai születésű nő, miután az állampolgársági papírok átadása alkalmából, vallási előírásokra hivatkozva nem volt hajlandó kezet fogni a férfi hivatalnokokkal.

A kutató hangsúlyozta: az iszlám nem pusztán vallás, hanem egy olyan 1400 éves komplex civilizáció, ami például a saríán, az iszlám törvénykezésen keresztül politikai szempontból is kihat a muszlimok életének minden területére. Ugyanakkor az Emberi Jogok Európai Bírósága már 2003-ban kimondta, hogy a saría összeegyeztethetetlen az európai demokratikus értékrenddel. Egyrészt a nők hátrányos megkülönböztetése, másrészt amiatt, hogy a vallásos elveken keresztül beavatkozik az emberek privát szférájába – ismertette a kutató.

MTI
(polgarportal.hu)

 

FIGYELEM! Továbbra is cenzúráz minket a Facebook, minden kollegánk Facebookfiókját INDOK NÉLKÜL kizárták a Facebookról, Facebookos közösségi oldalunkat jelenleg nem tudjuk működtetni!
Segíts nekünk, oszd meg ezt a cikket!

Újra hallhatjuk Fletó baromságait a Parlamenetben. Hurrá! – Meglepő módon Gyurcsány lesz a DK frakcióvezetője

Totális csicskulás előtt Gyárfás – Összeomolhat Gyárfás Tamás védekezése, lebuktathatják a hangfelvételek