in ,

A Népszava és a Pulai féle Publicus szerint nincs pénze a magyaroknak! Annyira nincs, hogy már most beteltek Karácsonyra a szállodák!

Újra megy a hazugság

Nos, nézzük, milyen módon kelti a hangulatot hazugságok alapján a Publicus, a Népszava, és a Fintechradar nevű új libsi portál.

Íme:

Nem tudjuk mi ez a fintechradar.hu, de hazudik.

Aztán itt a Népszava:

 

A Népszava a Publicusra hivatkozik, a Fintecradar pedig a Népszavára. A kör bezárult.

 

Eközben a valóság:

Alig van karácsonyra szabad szoba

A KÉT ÜNNEP KÖZÖTTI DRÁGÁBB UTAZÁSOK PIACA IS FELFUTOTT, MERT TÖBB PÉNZÜK VAN A MAGYAROKNAK

A korábbi évekre jellemző ütemnél gyorsabban, mondhatni vészesen fogynak a szabad szobák a karácsonyi, szilveszteri kiemelt időszakokra a hazai szálláshelyeken. Vannak már olyan vidéki városok, például ahol gyógyfürdő van, ahol már csak nagyítóval lehet találni pihenési lehetőséget az idei ünnepekre, egyes nagyobb hotelek pedig már hetek óta telt házat jegyeznek december végére, január elejére – hívták fel lapunk figyelmét iparági körökből.

Évek óta népszerű a szállodai karácsonyozás, amikor az otthoni készülődést kihagyva az egész család pihenéssel, különleges szolgáltatások igénybevételével főként vidéki kereskedelmi szálláshelyen tölti együtt az ünnepi időt.

Úgy is, hogy jellemző: a kiemelt lehetőségek időszaktól függően az átlagos áraknál akár másfél-kétszer magasabbak, és nem meglepő, hogy egy két-három napos családi tartózkodás csomagára alsó hangon elérheti a több százezer forintot december végén.

Ennek ellenére a piaci szereplők azt tapasztalják, hogy ilyenkor nem a spórolás a jellemző a szállodázó családokra. Idén ráadásul jóval hamarabb érkeztek az előfoglalások az év végi helyekre, a hotelek már októberben értékesítették a karácsonyi csomagok javát.

November vége óta pedig az online platformokon fokozott az érdeklődés a még elérhető szállások iránt, leginkább a fővároson túl keresik a magyarok az extra lehetőséget a kikapcsolódásra, habár az év során kifejezetten elterjedt az is, hogy belföldi turisták vendégeskednek Budapesten. Az év végén azonban arányaiban hagyományosan inkább a külföldieké a főváros, illetve azon helyi lakosoké, akik nem utaznak el az óév búcsúztatására.

A tél legdrágább szezonjában nagy érdeklődésre számíthatnak a fürdővárosok és a balatoni szállodák, akárcsak a fővárosi agglomeráció, a hegyvidékek, kiemelt turisztikai térségek úti céljai, ahol jellemzően a wellness-szolgáltatások és a fizetett pihenés mellett aktív, illetve az ünnepekhez illő tematikus élménylehetőségeket is kínálnak.

Az eddigiekhez képest nagyvonalúbb lakossági költekezést a szolgáltatók tapasztalatai szerint általánosan a bővebb anyagi lehetőségek (amin belül a fizetések emelkedése mellett a Széchenyi-pihenőkártyák idei rekordszintű felhasználása is szembetűnő), illetve a minőségi szintugrás alapozta meg, amely a folyamatos fejlesztésekkel immár erős húzóerő lett az általános biztonság mellett.

A szállodások a befutott megrendelések alapján azt is megfigyelték, hogy ezúttal többen maradnak hazai tájakon az év végi szabadságok idején, mint az előző években, és az idén meghatározó azon családok száma is, amelyek a nyári, év közbeni nyaralás során tapasztalt jó élmények hatására térnek vissza a bevált szálláshelyre, vagyis egyre több a magyar törzsvendég a belföldi hotelekben.

Ráadásul újabban a két ünnep közötti eseménytelenebb, ám ugyancsak drágább időszakra szóló foglalások száma nő a leggyorsabban, vagyis az új trendek szerint vélhetően sokan szállodai élményt adnak szeretteiknek karácsonyi ajándékként, amit rögtön az ünneplés után vesznek igénybe, úgy is, hogy a közös élmény többe kerül, mint egy átlagos januári időszakban. A két ünnep közötti élénkülés a szakértők szerint még inkább mutatja, hogy december végén immár több pénzük van az embereknek.

Lapunknak korábban a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója kifejtette: a szállodai karácsonyozás olcsóbb a szilveszteri programajánlatoknál, de az átlagos hétvégékhez képest ötven-hatvan százalékkal többe kerül az egész országban.

A kereslethez igazodva karácsony után felfelé indulnak az árak valamennyi típusú szálláshelyen, így a két ünnep között újabb tíz százalékkal drágulnak a csomagok, 29-re pedig a legtöbb helyen már a legmagasabb sávban mozognak a tarifák. Hülvely István elmondta, december 30-tól újabb harminc-negyven százalékkal tovább nő az ünnepi ár, ezzel együtt tapasztalják az örvendetes növekedést a piaci szereplők.

(Thurzó Katalin, magyarnemzet.hu)


 

 

No, eddig a hírek! Mi pedig azt üzenjük a Publicusnak, a Pulainak, a Népszavának, meg a Fintechradarnak: FEJEZZÉTEK BE A HAZUDOZÁST!

 

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Megfejtettük mit jelent pontosan az Orbán-fóbia – Íme

Nem stadion – 6000 kilométer közút újult meg az elmúlt 9 évben