in ,

A Momentum hadat üzent a határon túli magyaroknak – Videó

A Momentum hátba támadta és hadat üzent a határon túli magyaroknak

A Momentum hátba támadta és hadat üzent a határon túli magyaroknak – hívta fel a figyelmet Tilki Attila, a Fidesz országgyűlési képviselője. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint elfogadhatatlan, hogy az SZDSZ szellemi örökösei Szlovákiában és Romániában is a magyarok ellen kampányolnak.

Legelőször Donáth Anna dicsekedett el azzal közösségi oldalán, hogy a határon túli magyar helyett inkább a szlovák pártokat támogatja.

A Momentum alelnöke közösségi oldalán azt írta, hogy lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk.

A Momentum ezután beszállt a romániai elnökválasztási kampányba is. A párt itt sem a magyar jelöltet, hanem a korrupcióval megvádolt liberális Dan Barna-t támogatta. Fekete-Győr András szerint erre egyszerű a magyarázat. A román aspiránsnak több esélye volt, mint a magyar Kelemen Hunornak, ezért kampányolt mellett – tette hozzá.

A pártelnöknek szív ügye volt a román elnök választás, ezért még Kolozsvárra is ellátogatott, hogy személyesen éltesse és biztosítsa támogatásáról a román politikust.

A sorból nem maradhatott ki Cseh Katalin sem. Az EP-képviselő november elején egészen Nagyszebenig utazott, hogy támogatásáról biztosítsa a Mentsétek meg Romániát Szövetséget, a liberális Dan Barna pártját

A politikus szerint nem hazaárulás, amit tett és azóta sem bánta meg, hogy nem a magyar jelöltet támogatta.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan amit az SZDSZ szellemi örökösének számító Momentum tett.

(hirtv.hu)

Oszd meg másokkal is!

Az emberi roncs Gréczy, hitványnak nevezte Bohár Dánielt – Bohár nem hagyta magát! Válaszolt! – Videó

A bolgár Gyurcsányné máris megfenyegette Várhelyi Olivért