in ,

A miniszterelnököt és a fideszeseket is kivégeznék a Facebookon nagyszájú szocialisták

Az elmúlt hónapokban több oldalon megjelentek olyan mémek, amelyek halálosan fenyegetik Orbán Viktor miniszterelnököt, illetve a Fidesz képviselőjelöltjeit.

Portálunk egy militánsan baloldali, fegyvereivel pózoló nyugdíjas katona lámpavasazó bejegyzéseit felfejtve jutott el egy Győr-Moson-Sopron megyei helyi szocialista politikus oldalára, aki a az akasztgatós grafikák egyik forrása lehet.

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint becsületsértés és tiltott önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt lehetne felelősségre vonni az uszító tartalmak előállítóit és terjesztőit.

„Országjáráson voltam” – áll a felirat egy miniszterelnököt ábrázoló fotón. A képet szerkesztőprogramban kidekorálták, kék-zöld foltokat festve Orbán Viktor arcára, mintha összeverték volna. 

– Valóban vége van!
– Biztos, ami biztos, én azért még megszurkáltam

– beszélget egy másik montázson a koporsóban fekvő miniszterelnök felett egy gyermek és egy idős hölgy.

Két Facebookon közzétett mém. A jó ízlés okán a miniszterelnök arcát kikockáztuk.

„Viktor fiam, neked kötöm! Fel kéne próbálnod” – mondja egy karosszékben kenderkötelet készítő nő egy másik képen.

Naponta oszt meg ilyen mémeket a Győr-Moson-Sopron megyei MSZP-s politikus

Ez csak néhány mém azok közül, amelyeket Ábrahám Imre töltött fel a Facebookra, illetve kormányellenes, uszító portálokra, vagy hasonszőrű ismerősei szintén „ízléses” bejegyzései alá. Ábrahám Imre Facebook-oldala is arról árulkodik, melyik párthoz tartozhat: borítóképe ugyanis egy óriási MSZP-logó.

Ábrahám Imre mémgyáros Facebook-oldala

A PestiSrácok.hu utánajárt, ki is ez a bizonyos Ábrahám Imre, és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy ma is aktív tagja a pártnak. Ismerősei között ott vannak az MSZP országos és regionális vezetői, akiknek mindenképpen találkozniuk kellett Ábrahám gyilkosságra uszító megosztásaival, botrányos montázsaival. De nem csak nekik, hanem az összes ismerősének is, hiszen a megosztások nyilvánosak voltak, mi is azért láthattuk azokat.

A csornai születésű Ábrahám Imre ráadásul nem csak aktív tagja a pártnak, hanem a 2014-es önkormányzati választáson képviselőjelöltként indult Kapuváron az MSZP és a DK színeiben. 

Az ügy pikantériája, hogy a képekre Pál József nyugalmazott tapolcai katona oldalán találtunk rá, aki a tapolcai fideszes képviselőjelöltről szóló egyik hír alatt akart akasztani. Mint arról portálunk beszámolt, Pál a Facebookon azt írta: Fenyvesi Zoltánnak „kellene lógnia a karácsonyfán” és „minden fideszes kötélrevaló”.

Cikkünk megjelenése után Pál József kitett az oldalára egy portálunknak szóló üzenetet, melyben jogi képviseletért is kuncsorog némi jutalékot ígérve a felhívására jelentkező ügyvédnek. Pált üzenetben megkerestük, hogy megkérdezzük tőle, milyen módon képzelte el a fideszes jelölt karácsonyfára akasztását, nem zavarja-e, hogy tiltott önkényuralmi jelképeket terjeszt a közösségi portálon, illetve a fegyverekre, amelyekkel a fotókon pózol, van-e engedélye – ám eddig nem válaszolt.

Pál József nem válaszol a kérdéseinkre…

Ami különösképpen aggasztó, Pál József katonai hagyományőrző, haditechnikai eszközei és több fegyvere lehet. Az oldalán található fotókon az is látható, hogy megszállottja a kommunista rendszernek, büszkén viseli magán és használja a környezetében annak jelképeit.

Ráadásul Pál József nyugalmazott katona, ért is a fegyverekhez – ami külön nyugtalanító. Elég csak a bőnyi Györkös ügyre gondolnunk, akinek szélsőséges gondolatain sokáig mindenki csak legyintett, őrültnek tartva a férfit. Azóta megölt egy rendőrt! 

Pál József fegyverrel a kézben, vörös csillagokkal körülvéve – Fotó: Facebook

Pál egyébként a szélsőjobboldallal is kiváló kapcsolatot ápol. Egyesek szerint a jobbikos tapolcai önkormányzatban alpolgármesteri hellyel megajándékozott MSZP-s Lévai József jó barátja.

Az már nem csak vélekedés, hanem tény, hiszen erről a tapolcai testületi ülések jegyzőkönyvei tanúskodnak, hogy a férfi tanácskozási joggal felruházott állandó külső vendég.

Az interneten fellelt, köznyugalom megzavarására alkalmas bejegyzéseket a rendőrségnek is jeleztük.

Megkerestük ifj. Lomnici Zoltánt, hogy kikérjük véleményét a miniszterelnök megölését vizionáló és akasztásról szóló bejegyzésekről, illetve a Pál József katonai hagyományőrző oldalán talált vörös csillag felfestések és a fotóin látható fegyverek kapcsán. Az alkotmányjogász szerint még ha mémek megosztása nem is minősül közvetlenül bűncselekményre való felbujtásnak, arra ilyen esetekben nincs garancia, kikhez jut az ismerősökön, lájkolással, egyetértőkön keresztül az üzenet, és milyen hatást vált ki.

Becsületsértés vétsége valósulhat meg egyértelműen a mémek kapcsán, különösen ha az ábra összefüggésben van a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével, közérdekű tevékenységével, nagy nyilvánosság előtt a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket közvetít

– fogalmazott Lomnici. Pál József Facebook-oldala kapcsán, amely hemzseg vörös csillagoktól Lomnici úgy nyilatkozott, itt tetten érhető a tiltott önkényuralmi jelkép használata,terjesztése, amely kapcsán bűncselekmény is megvalósulhat, amely elzárással büntetendő. Az alkotmányjogász úgy fogalmazott:

A fegyverek újabb kérdéseket generálnak, és nem mindegy hogy éles, hatástalanított, vagy esetleg muzeális fegyverekről van esetleg szó, és rendelkezik-e a szükséges engedélyekkel az illető.

Forrás: Facebook, PestiSrácok.hu

(forrás: Füssy Angéla, pestisracok.hu)

BRÉKING – Ha az ellenzék nyer, Karácsony lesz a miniszterelnök, de csak őszig, utána Gyurcsány váltja majd fel őt. Elindul a migránsbetelepítés is! 2700 ingyen lakást fognak kapni első körben. Budapesten is.

Hülyék 2018 – Becsődölt a március 15-ei „nagy ellenzéki összefogás”